Αρχική Σπίτι & Design Μοντέρνα ράφια κάβας STACT.

Μοντέρνα ράφια κάβας STACT.

by Anna Karataglidou
Wine rack wall STACT

Αυτό που έκανε πραγματικότητα τα μοντέρνα ράφια κάβας STACT ήταν η ανάγκη για έναν τρόπο αποθήκευσης των μπουκαλιών που θα ήταν ταυτόχρονα μοντέρνος, μίνιμαλ και ευέλικτος στην εφαρμογή.

Γενικότερα σαν είδος εξοπλισμού, τα ράφια φύλαξης και αποθήκευσης μπουκαλιών αφορούσαν συνήθως συγκεκριμένους ανθρώπους, κυρίως επαγγελματίες, αλλά και ιδιώτες λάτρεις και συλλέκτες κρασιού. Ίσως αυτός να είναι και ο κύριος λόγος που το design τους φαίνεται να έχει μείνει στάσιμο, με τις επιλογές να είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που συναντάς αξιόλογες και ταυτόχρονα μοντέρνες διατάξεις για ράφια κάβας. Ποιος δεν έχει βαρεθεί να βλέπει έπιπλα μεσαιωνικού τύπου από βαριά ξύλα σε απανταχού κάβες, εστιατόρια και κελάρια.

Τα ράφια κάβας STACT σχεδιάστηκαν από το βραβευμένο σχεδιαστή Eric Pfeiffer ο οποίος συνεργάστηκε με τον ιδρυτή της STACT, Jamie Kasza, για να καλύψουν το κενό που υπάρχει μεταξύ διακόσμησης και αποθηκευτικών λύσεων για μπουκάλια κρασιού. Η ιδέα τους δημοσιεύτηκε πρώτα στην πλατφόρμα Kickstarter με μεγάλη αποδοχή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για καινοτόμο σχεδιασμό σε χρήσεις που αφορούν την αποθήκευση κρασιού.

Ο μίνιμαλ σχεδιασμός του STACT του επιτρέπει να συμπληρώνει διακριτικά κάθε στυλ εσωτερικής διακόσμησης. Ωστόσο, λόγω της ευελιξίας του, μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος ενός τοίχου και να αποτελέσει επίκεντρο της διακόσμησης ενός χώρου, με ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Το STACT κατασκευάζεται από ανωδιωμένο μέταλλο υψηλών προδιαγραφών. Διατίθεται σε πάνελ τα οποία μπορείς να τα συνθέσει κανείς έτσι ώστε να καλύψουν όση επιφάνεια χρειάζεται, εύκολα στη συναρμολόγηση και με δυνατότητα εγκατάστασης σχεδόν σε κάθε τύπο τοίχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Χαρια Χλουπη 07/02/2016 - 11:58

Καλημέρα. Θα ήθελα να μάθω την τιμή των ραφιων Stact. Ευχαριστω..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 08/02/2016 - 18:12

Καλησπέρα,

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας, το συγκεκριμένο προϊόν δεν το εμπορευόμαστε, μπορείτε να μάθετε λεπτομέρειες για τιμή και διαθεσιμότητα ακολουθώντας το σχετικό Link από το παρόν άρθρο μας προς την STACT, την εταιρία που τα κατασκευάζει.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.