Αρχική Τεχνολογία Microsoft Arc Touch Mouse το απόλυτο ποντίκι Laptop.

Microsoft Arc Touch Mouse το απόλυτο ποντίκι Laptop.

by Andreas Rekopoulos

Το Arc Touch Mouse είναι το πιο πρόσφατο ποντίκι laptop της Microsoft και είναι εξελιγμένο για χρήση με laptop. Διακρίνεται από καλαίσθητο και καινοτόμο design καθώς και ασύγκριτη φορητότητα, λόγω του εξαιρετικά μικρού βάρους και μεγέθους που έχει.

Η πρώτη του βασική καινοτομία είναι ότι είναι φτιαγμένο από εύκαμπτο υλικό και έτσι λυγίζει ώστε να αποκτήσει καμπυλωτό σχήμα όταν κάποιος το χρησιμοποιεί, ενώ όταν χρειάζεται να μεταφερθεί με μια κίνηση γίνεται επίπεδο και μπαίνει εύκολα ακόμη και σε τσέπες ρούχων. Η δεύτερη καινοτομία είναι ότι αντί για scroll wheel το scroll γίνεται με επιφάνεια αφής. Εκτός του εξαιρετικού design και των δύο βασικών του καινοτόμων χαρακτηριστικών το ποντίκι laptop Arc Touch Mouse, έχει και ένα πλήθος άλλων μικρών λεπτομερειών που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ θετική καθώς η συσκευασία είναι προσεγμένη και η ποιότητα κατασκευής άψογη. Το κυρίως “σώμα” της συσκευής είναι ευλύγιστο και καλυμμένο με ένα μαλακό εύκαμπτο υλικό το οποίο είναι  ευχάριστο στην αφή και δείχνει ανθεκτικό. Επίσης ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ο πομποδέκτης USB που συνοδεύει το ποντίκι laptop. Είναι απίστευτα μικρός σε μέγεθος και εύκολα μπορεί κάποιος να τον αφήσει μονίμως συνδεδεμένο πάνω στο laptop διότι δεν προεξέχει σχεδόν καθόλου. Αν πάλι θέλετε να μεταφέρετε τον πομποδέκτη το ποντίκι έχει στο κάτω μέρος του μια μαγνητική επιφάνεια όπου ασφαλίζεται για να μην τον χάσετε.

Το ποντίκι laptop Microsoft Arc Touch είναι ξεκάθαρο ότι έχει δημιουργηθεί για Laptop, έτσι όταν είναι σε επίπεδη μορφή είναι τελείως απενεργοποιημένο και δεν καταναλώνει καθόλου μπαταρία σε standby. Όταν όμως το “διπλώσετε” σε καμπυλωτό σχήμα αμέσως ενεργοποιούνται τα πλήκτρα και το “μάτι laser” που ανιχνεύει την κίνηση. To laser κάνει χρήση τεχνολογίας BlueTrack Technology, η οποία έχει εξαιρετική απόκριση σχεδόν σε κάθε επιφάνεια. Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό καθώς τα laptop είναι συσκευές φορητές και σίγουρα θα βρεθείτε να χρησιμοποιείτε το ποντίκι σε διαφορετικές επιφάνειες. Αν αναρωτιέστε για τις γυάλινες επιφάνειες από ότι διαπίστωσα εκεί το laser δεν λειτουργεί.

Η επιφάνεια αφής αρχικά ξενίζει λίγο αλλά συνηθίζεται γρήγορα, το ποντίκι επίσης διαθέτει έναν μηχανισμό που παράγει μια ελαφρά δόνηση όταν την χρησιμοποιείτε. Τελικά νομίζω ότι μετά από κάποιες ώρες χρήσης η επιφάνεια αφής μου αρέσει περισσότερο από ένα scroll wheel, αλλά μάλλον είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης. Ένα ακόμη σημείο που ξεχωρίζει το σύστημα αφής είναι ότι έχει τρία σημεία που λειτουργούν και ως κουμπιά με προγραμματιζόμενες λειτουργίες. Έτσι ενώ ένα συμβατικό ποντίκι έχει ένα πλήκτρο στο κέντρο (το click wheel) το Arc Touch έχει τρία.

To Arc Touch έχει ασφαλώς και κάποια μειονεκτήματα. Καταρχάς δεν μου άρεσε η επιλογή γυαλιστερού υλικού για πλήκτρα του ποντικιού. Γλιστράνε περισσότερο από τα συνηθισμένα σαγρέ πλήκτρα των ποντικιών της Microsoft και φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να γεμίσουν γρατζουνιές. Κατά δεύτερον τα πλήκτρα υπολείπονται σε αίσθηση, καθώς η διαδρομή τους είναι ρηχή και θα μπορούσαν να έχουν καλύτερή “επαναφορά”. Τέλος λόγω του ιδιόμορφου σχήματος του, που στο μέσο είναι κενό, δεν είναι εύκολο να το πιάσει κάποιος γερά και να το μετακινήσει γρήγορα σε πολλές κατευθύνσεις κάνοντας το μάλλον ακατάλληλο για όσους παίζουν παιχνίδια.

Συμπερασματικά το Arc Touch θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα ποντίκια για χρήση με Laptop, διότι η όμορφη όψη του συνοδεύεται από μια σειρά ευρηματικών λύσεων που προσφέρουν ποικίλες διευκολύνσεις σε αυτούς που κουβαλάνε Laptop μαζί τους. Αν και ομολογώ ότι είμαι ολίγον προκατειλημμένος καθώς το εξαιρετικά λεπτό του προφίλ ταιριάζει τόσο καλά με τον χαρακτήρα του MacBook Air που χρησιμοποιώ, ώστε μου φαίνεται φυσική επιλογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.