Αρχική Home Decor Νιπτήρες από τσιμέντο της HighTech.

Νιπτήρες από τσιμέντο της HighTech.

by Andreas Rekopoulos
HighTech Concrete Washbasins

Το τσιμέντο είναι ένα υλικό με “σκληρή” βιομηχανική αισθητική το οποίο συνήθως συναντάται σε ογκώδεις κατασκευές εξωτερικού χώρου και όχι σε αντικείμενα υψηλού design.

Όμως η τεράστια ευελιξία που προσφέρει στην δημιουργία περίπλοκων σχημάτων και η υψηλή του αντοχή το καθιστά κατάλληλο για ένα πλήθος διακοσμητικών εφαρμογών. Η Γερμανική εταιρία HighTech κατασκευάζει υψηλής ποιότητας έπιπλα και αξεσουάρ μπάνιου και η πλέον εξεζητημένη σειρά νιπτήρων της είναι κατασκευασμένη από τσιμέντο. Το τσιμέντο που χρησιμοποιείται ασφαλώς είναι ανώτερων προδιαγραφών από το απλό δομικό τσιμέντο. Περιέχει προσμίξεις με ειδικά πρόσθετα που το καθιστούν ανθεκτικό στις γρατζουνιές, ενώ οι πόροι του υλικού σφραγίζονται με την χρήση εποξικής ρητίνης για μόνιμη και πλήρη αδιαβροχοποίηση.

Οι νιπτήρες από τσιμέντο της HighTech έχουν ξεκάθαρα μινιμαλιστικό σχεδιασμό και διακρίνονται από εργονομική απλότητα και αυστηρή μοντέρνα γραμμή, σύμφωνα με την φιλοσοφία του σύγχρονου γερμανικού design. Έχουν διακριθεί επανειλημμένα σε σημαντικούς διαγωνισμούς design και το μοντέλο wedge της φωτογραφίας έχει κερδίσει “red dot design award” στην κατηγορία “best of the best”  στην οποία γίνεται επιλογή με τα πλέον αυστηρά κριτήρια.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του πατενταρισμένου τσιμέντου που χρησιμοποιεί η HighTech στους νιπτήρες της είναι η δυνατότητα χρωματισμού. Με τα κατάλληλα προσθετικά μπορεί να πάρει μια ποικιλία χρωματισμών, οι οποίοι έχουν παλ αποχρώσεις και διατηρούν την υφή και την βιομηχανική αίσθηση του τσιμέντου.

Οι τσιμεντένιοι νιπτήρες της HighTech θεωρούνται ήδη κλασσικά κομμάτια βιομηχανικού σχεδιασμού, ενώ δίνονται και εκτεταμένες δυνατότητες παραμετροποίησης όσων αφορά το σχήμα και το μέγεθος. Για παράδειγμα κατόπιν παραγγελίας μπορούν να φτιαχτούν κατασκευές με πολλαπλές γούρνες ή να δημιουργηθούν πάγκοι από τσιμέντο με ενσωματωμένους νιπτήρες σε οποιοδήποτε σημείο τους. Τα τυποποιημένα μοντέλα κυμαίνονται σε τιμές μεταξύ 1500€ και 5000€ ανάλογα με το μέγεθος και το σχέδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Λίλη Κωνσταντίνου 21/09/2015 - 00:17

Καλησπέρα, θέλω να σας ρωτήσω αν επισκευάζετε χτυστό τσιμεντένιο νιπτήρα – γούρνα που έχει υποστεί διάβρωση.
Ευχαριστώ,
Λίλη Κ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 24/09/2015 - 17:08

Αγαπητή Λίλη, ευχαριστούμε για το σχόλιο. Δεν έχουμε καμία σχέση με την κατασκευή νιπτήρων, το άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα και αποκλειστικά σε σχέση με το Design. Οπότε δυστυχώς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.

Με εκτίμηση,
Designisthis

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.