Αρχική Σπίτι & Design Μαρμάρινος Νιπτήρας Mono-Lite της Thing Design.

Μαρμάρινος Νιπτήρας Mono-Lite της Thing Design.

by Andreas Rekopoulos
Μαρμάρινος Νιπτήρας Mono-Lite της Thing Design

Ο εντυπωσιακός μαρμάρινος νιπτήρας Mono-Lite σχεδιάστηκε είναι ένας μονολιθικός όγκος μαρμάρου που εντυπωσιάζει με την απέριττη κομψότητα του.

Σχεδιάστηκε από την Thing Design το 2010 με σκοπό να λάβει μέρος στον διαγωνισμό “Dressed Stone” της Ιταλικής εταιρίας Antonio Lupi, στο οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο. Σχεδόν έξει χρόνια μετά το εμπνευσμένο σχέδιο της Thing Design όχι παραμένει επίκαιρο και εξίσου καινοτόμο, δείχνοντας έτσι αντοχή στον χρόνο που είναι ένα από τα δομικά χαρακτηριστικά του καλού design.

Οι σχεδιαστές Michael Abegg, Cédric Facchi και Marco Di Paolo της Thing Design προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα εικονικό γραμμικό κομμάτι που να επιβάλετε στον χώρο διαμέσου της καθηλωτικής του απλότητας, αλλά ταυτόχρονα να είναι ελαφρύ στο μάτι. Όπως δηλώνουν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ένα ποιοτικό και βαρύ υλικό και να το μετατρέψουν σε ελαφρύ.

Έτσι ο μαρμάρινος νιπτήρας Mono-Lite είναι απαλλαγμένος από οτιδήποτε περιττό. Ξεχωρίζει αποκλειστικά για την καθαρή του γραμμή, το ποιοτικό υλικό, και τον το γεωμετρικό τους σχήμα. Πρόκειται για έναν επιδαπέδιο νιπτήρα τύπου στήλης ο οποίος είναι μεν μεγάλος σε απόλυτο μέγεθος, αλλά κρύβει επιμελώς τον όγκο του.

Η τελική πινελιά είναι η γυάλινη πλάκα επάνω στην οποί πέφτει το νερό η οποία εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Αφενός προστατεύει το μάρμαρο από διάβρωση και αφετέρου δημιουργεί ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα παίζοντας με την ροή του νερού. Έτσι ο μαρμάρινος νιπτήρας Mono-Lite αποκτά και μια δεύτερη διάσταση και «κινητικό ενδιαφέρον». Μια κομψή λεπτομέρεια, καθώς το νερό έχει ροή και όταν κάποιος σχεδιάζει εξαρτήματα μπάνιου, είναι όμορφο να αξιοποιείται και το στοιχείο της κίνησης .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.