Αρχική Σπίτι & Design Καράφα αερισμού κρασιού Legnoart Elixir.

Καράφα αερισμού κρασιού Legnoart Elixir.

by Andreas Rekopoulos
Legnoart Elixir Wine Decanter

Το καλό κρασί πριν σερβιριστεί επιβάλετε να αεριστεί σωστά, ώστε να ξεδιπλωθούν τα πολύπλοκα αρώματα του και να αναδειχτεί ο χαρακτήρας του.

Η εικονιζόμενη καράφα της Ιταλικής Legnoart επιτελεί ακριβώς αυτό τον σκοπό.  Επειδή το καλό κόκκινο κρασί θεωρείται ένα από τα ελιξίρια της μακροζωίας η Legnoart επέλεξε να ονομάσει την καράφα της Elixir. Σχεδιασμένη από τον ταλαντούχο designer Bjorn Blisse η Elixir παραπέμπει οπτικά σε αλχημιστικό σκεύος ενώ ταυτόχρονα παραμένει μινιμαλιστική και μοντέρνα.

Η βάση της Legnoart Elixir προσφέρεται είτε σε ξύλο, είτε σε “συνθετικό γυαλί” PMMA και το σχήμα της είναι τέτοιο που επιτρέπει την εύκολη περιστροφή και αλλαγή κλίσης του δοχείου που βρίσκεται επάνω της, για τον καλύτερο δυνατό αερισμό του κρασιού.

Οι ειδικοί του κρασιού σίγουρα θα προσέξουν ότι η δυνατότητα κίνησης της καράφας στον άξονα της, προσομοιώνει την κυκλική κίνηση που κάνουν οι γευσιγνώστες με το ποτήρι τους, με σκοπό το κρασί να αναπνεύσει πριν το δοκιμάσουν.

Η Elixir διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων και ενισχύει οπτικά και γευστικά την εμπειρία δοκιμής ενός καλού κρασιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.