Αρχική Σπίτι & Design Kuki Chair της Zaha Hadid για την Sawaya & Moroni

Kuki Chair της Zaha Hadid για την Sawaya & Moroni

by Anna Karataglidou
Kuki chair - Zaha Hadid for Sawaya & Moroni

Τον περασμένο Απρίλιο παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Design του Μιλάνου (2013) η Kuki Chair, μία καρέκλα σχεδιασμένη από τη διεθνούς φήμης Ιρανή αρχιτέκτονα Zaha Hadid.

Η Kuki Chair είναι προϊόν της Ιταλικής εταιρείας Sawaya & Moroni και διακρίνεται για το ιδιαίτερο οργανικό και ταυτόχρονα φουτουριστικό στυλ σχεδιασμού της, που χαρακτηρίζει τα έργα κάθε κλίμακας της Hadid. Η εκπληκτικής 3D σχεδίασης καρέκλα δημιουργήθηκε στην ουσία από ένα μόνο κομμάτι πλαστικού σε σχήμα δίσκου, το οποίο διπλώθηκε ώσπου σχεδόν να ενωθούν τα άκρα του. Εν συνεχεία στρεβλώθηκε, ώστε να δημιουργηθούν το κάθισμα και η πλάτη. Τα ανοίγματα στις δύο πλευρές προσδίδουν πολυπλοκότητα και ελαφρότητα στο σύνολο, ενώ τα λυγισμένα της άκρα, ακουμπούν στο έδαφος εξασφαλίζοντας την σταθερότητα του επίπλου.

H Kuki Chair είχε αποκαλυφθεί για για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο της Sawaya & Moroni στις αρχές του μήνα, αμέσως μετά τη βράβευση της Zaha Hadid στα Veuve Clicquot Awards ως Γυναίκα Επιχειρηματία της Χρονιάς, όμως η επίσημη παρουσίαση της έγινε στην “Εβδομάδα Design του Μιλάνου”.

Το πρωτοποριακό design σε συνδυασμό με το σύγχρονο συνθετικό υλικό και το έντονο λουλακί χρώμα, κάνουν την Kuki Chair ένα φουτουριστικό κομμάτι, το οποίο μοιάζει μόλις να βγήκε μόλις από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Με λεπτομέρεια στην υφή που θυμίζει τις γραμμές πάνω σε παλιό δίσκο βινυλίου και σχήμα που παρομοιάστηκε με κινέζικο ‘κουλουράκι της τύχης’, ελκύει τα βλέμματα. Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα δημιουργικότητας και φαντασίας, αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του δυναμικού, φουτουριστικού σχεδιαστικού ύφους της Zaha Hadid.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.