Αρχική Σπίτι & Design Κουζίνα Porsche Design από την Poggenpohl.

Κουζίνα Porsche Design από την Poggenpohl.

by Andreas Rekopoulos
P7340 Porsche Design Kitchen by Poggenpohl

Η Porsche Design σε συνεργασία με την Γερμανική κατασκευάστρια επίπλων κουζίνας Poggenpohl παρουσιάζουν την κουζίνα Porsche Design P’7340. Ένα ξεχωριστό τύπο κουζίνας με υψηλής τεχνολογίας προδιαγραφές, ιδανικό για τον σύγχρονο σεφ.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες κουζίνες που εστιάζουν σε μια αισθητική προσέγγιση που να είναι αρεστή στις γυναίκες η κουζίνα Porsche Design P’7340 ακολουθεί μια αρρενωπή σχεδιαστική γλώσσα, που θα γοητεύσει κυρίως τον αντρικό πληθυσμό.

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο άντρας σεφ (και φυσικά οι αμετανόητοι εργένηδες) δικαιούται μια αντρική κουζίνα, η Poggenpohl δημιουργεί μια κουζίνα με αυστηρή δυναμική γραμμή. Στοιχεία όπως τα αλουμινένια πλαίσια, τα ενσωματωμένα στοιχεία φωτισμού LED και η έντονα γεωμετρική φόρμα, παραπέμπουν σε design σπορ αυτοκινήτου και κάνουν σαφές ότι πρόκειται για μια αντρική κουζίνα. Εννοείται ότι η διαδικασία σχεδιασμού της κουζίνας Porsche Design P’7340 ακολουθεί συγκεκριμένη μεθοδολογία, ανάλογη με αυτή του σχεδιασμού ενός μηχανήματος υψηλών επιδόσεων.

[quote text_size=”small”]

Πλαίσιο αλουμινίου.

[/quote]

Το κύριο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που δίνει εικαστική ταυτότητα στην κουζίνα Porsche Design P’7340 είναι τα φαρδιά αλουμινένια πλαίσια που στηρίζουν την κατασκευή. Απλά, γραμμικά και με δυνατότητα αμέτρητων συνθέσεων τα αλουμινένια πλαίσια καθορίζουν το σχήμα της κουζίνας και υπογραμμίζουν την δυναμική της εμφάνιση. Σε αντίθεση με τις συμβατικές κουζίνες, τα ντουλάπια, τα συρτάρια, ή τα άλλα κομμάτια της σύνθεσης δεν είναι απαραίτητο να ακουμπάνε το ένα στο άλλο για στήριξη, η διάταξη τους μπορεί να είναι ελεύθερη μέσα στο πλαίσιο. Αυτού του είδος η αρχιτεκτονική δίνει στην Porsche Design P’7340 ευελιξία, στιβαρότητα και κομψότητα.

[quote text_size=”small”]

Αισθητήρες αφής.

[/quote]

Ο χειρισμός μέσω αισθητήρων αφής δίνει έμφαση στις καθαρές αδιαπραγμάτευτα λιτές γραμμές και το άκρως αφαιρετικό design της κουζίνας Porsche Design P’7340. Χερούλια δεν υπάρχουν πουθενά, τα συρτάρια ανοίγουν με ένα απλό άγγιγμα μέσω ηλεκτρικού μηχανισμού. Παράλληλα ένα μικρό σπρώξιμο αρκεί για να κλείσουν και πάλι αθόρυβα, ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος.

[quote text_size=”small”]

Τελειότητα υλικών.

[/quote]

Σε μια τέτοια δημιουργία η λεπτομέρεια είναι που κάνει την διαφορά. Έτσι πέρα από τα εντυπωσιακά αλουμινένια πλαίσια το φινίρισμα των υλικών είναι άψογο σε κάθε μικρή λεπτομέρεια. Όλα τα μεταλλικά κομμάτια είναι επενδυμένα με αδιάβροχη επίστρωση, οι ξύλινες επιφάνειες είναι μασίφ ξύλο που διατηρεί το φυσικό του χρώμα και υφή, και η εφαρμογή είναι απόλυτη, κάθε ντουλάπι κλέινει ακριβώς εκεί που πρέπει, χωρίς κανένα κενό και καμία ανοχή.

[quote text_size=”small”]

Porsche Design.

[/quote]

Η Porsche Design διακρίνεται γι α την προσήλωση της στην πολυτελή χρηστικότητα και τις απόλυτες διαχρονικές γραμμές. Αυτή η φιλοσοφία ακριβώς εκφράζεται και μέσα από την κουζίνα Porsche Design P’7340. Αυτήν ακριβώς τηνσχεδιαστική προσέγγιση περιγράφει και ο διευθύνων σχεδιαστής της σειράς, ο Roland Heiler.

“Σε συνεργασία με την Poggenpohl δημιουργήσαμε μια κουζίνα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μια κομψής καθημερινότητας. Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η κουζίνα αποτελεί χώρο δημιουργίας, αλλά ταυτόχρονα και χώρο συνάντησης, συνεύρεσης τη οικογένειας και κοινωνικής συναναστροφής, σχεδιάσαμε μια κουζίνα όπου η ανώτερη χρηστικότητα συναντά την υψηλή αισθητική. Με τον ίδιο τρόπο που η Porsche προσφέρει μια απολαυστική οδηγική εμπειρία, σχεδιάσαμε μια μοντέρνα κουζίνα που χρησιμοποιώντας την, η προετοιμασία του φαγητού μετατρέπεται σε μια εμπειρία. Μια διαδρομή μέσα στο ίδιο σας το σπίτι όπου η προετοιμασία του φαγητού σας συνυπάρχει με την δική μας επιθυμία μας για καλαισθησία και ποιότητα γύρω μας.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Γεώργιος Σπυρόπουλος 23/04/2017 - 23:34

Καλησπέρα σας.
Εδιαφέρομαι για έπειπλα κουζίνας porsche design.
Είχα δεί κάποιο κατάστημα στην Λ.Βουλιαγμένης στην Αθηνα..
αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα..
Το λέω αυτό γιατί είναι πιό κοντά σε μένα..
Παρακαλώ θα ήθελα να μου δώσετε κάποια τιμή και αν έχετε κάποιο φυλλάδιο..
Ευχαριστώ..
Με εκτίμηση
Γ.Σπυρόπουλος
Πάτρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 25/04/2017 - 13:19

Καλησπέρα σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Το άρθρο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, και αρκετά παλιό (2014) άρα ενδέχεται να έχουν αλλάξει και οι προδιαγραφές του προϊόντος.

Θα σας προτείναμε για ακριβής και πρόσφατες πληροφορίες να επικοινωνήσετε με την εταιρία Poggenpohl που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα έπιπλα κουζίνας.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Ρεκόπουλος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 27/04/2017 - 12:33

Καλησπέρα, δεν γνωρίζουμε αν η Poggenpohl έχει πλέον παρουσία στην Ελλάδα. Αν τους στείλετε ένα email στο info@poggenpohl.com λογικά θα σας σας απαντήσουν αν έχουν συνεργάτη στην Ελλάδα που να δουλεύει τις κουζίνες τους.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Ρεκόπουλος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.