Αρχική Σπίτι & Design Βιβλιοθήκη Κonnex από τον Florian Gross.

Βιβλιοθήκη Κonnex από τον Florian Gross.

by Andreas Rekopoulos

Το σύστημα ραφιών και βιβλιοθήκη Konnex είναι σχέδιο του Γερμανού designer Florian Gross και είναι απλό στην σύλληψη, αλλά εξαιρετικά ευέλικτο και μοναδικό.

Αποτελείται από τετράγωνα αυτόνομα ράφια, τα οποία κουμπώνουν μεταξύ τους και συναρμολογούνται σε ένα μεγαλύτερο σύστημα που μπορείτε ελεύθερα να διαμορφώσετε σε ότι σχήμα θέλετε. Τα τετράγωνα ξύλινα κομμάτια που αποτελούν το Konnex διαθέτουν σχισμές με τις οποίες συνδέονται και έτσι μπορούν να τοποθετηθούν με τρόπο που το ένα να τέμνει το άλλο, δημιουργώντας ασσύμετρα γεωμετρικά σχήματα. Εκτός από επιδαπέδια τοποθέτηση το Konnex περιλαμβάνει και βάσεις που επιτρέπουν να το αναρτήσετε στον τοίχο εάν επιθυμείτε. Παράλληλα εάν θέλετε να του αλλάξετε σχήμα η αποσυναρμολόγηση του γίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ για αποθήκευση τα τετράγωνα ράφια μπορούν να τοποθετηθούν το ένα μέσα στο άλλο καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο.

Το σχέδιο του Gross ήταν να δημιουργήσει ένα ευέλικτο έπιπλο για ανθρώπους με δημιουργική διάθεση που τους αρέσει να αναδιαμορφώνουν και να ανανεώνουν τον χώρο τους. Έτσι το Konnex μπορεί εύκολα να αλλάξει σχήμα, να διαιρεθεί σε περισσότερα μικρά έπιπλα ή να επεκταθεί κατά βούληση με την αγορά επιπλέον ραφιών. Επίσης ένα παράπλευρο όφελος είναι ότι αποθηκεύεται και μεταφέρεται εξαιρετικά εύκολα, πράγμα που το κάνει ιδανικό για όσους μετακινούνται συχνά. Καταπληκτικό design από τον Gross, ο οποίος δημιούργησε ένα έπιπλο που με απλό τρόπο προσφέρει δημιουργικότητα, χρηστικότητα και φυσικά άψογο στυλ.

Το υλικό κατασκευής είναι ξύλο κοντραπλακέ και διατίθεται σε λευκό χρώμα. Τα τετράγωνα ράφια το οποία συνθέτουν το Konnex προσφέρονται σε τρία μεγέθη, όλα έχουν βάθος 20εκ. το μικρό μέγεθος είναι 312εκ. Χ 312εκ. το μεσαίο 414εκ. Χ 414εκ. και το μεγάλο 516εκ. Χ 516εκ. Μπορείτε να αγοράσετε κομμάτια ένα προς ένα, αλλά προσφέρονται και σε σετ των τριών ή έξη τεμαχίων σε αρκετά χαμηλότερη τιμή ανά κομμάτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.