Αρχική Σπίτι & Design Καρέκλα Acapulco Chair – Viva Mexico!

Καρέκλα Acapulco Chair – Viva Mexico!

by Andreas Rekopoulos
Acapulco Chair

Η διάσημη καρέκλα Acapulco σχεδιάστηκε στο Μεξικό την δεκαετία του 50 και είναι εμπνευσμένη από τεχνικές πλέξης των Μάγια.

Το απολύτως κλασσικό σχήμα της διατηρεί ταυτόχρονα μια διαχρονικά μοντέρνα γραμμή, γεγονός που καθιστά την καρέκλα Acapulco ένα αειθαλές έπιπλο που παράγεται εδώ και δεκαετίες από αμέτρητους διαφορετικούς κατασκευαστές. Η ιδιότητα της να μην κρατάει νερά, αλλά και η μεγάλη αντοχή της καθιστούν την καρέκλα Acapulco ένα ιδανικό έπιπλο εξωτερικού χώρου. Η ονομασία προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή του Μεξικού, ένα διάσημο προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές, ειδικά την δεκαετία του 50.

Το κάθισμα είναι φτιαγμένο από εύκαμπτο σύρμα βινυλίου τυλιγμένο σε έναν μεταλλικό σκελετό που αποτελεί τον σκελετό της καρέκλας. Η καρέκλα Acapulco διατίθεται σε ποικιλία χρωματισμών και σχεδίων. Οι κυριότερες εκδοχές της είναι η κλασσική Acapulco Chair, η κουνιστή πολυθρόνα (Acapulco rocker) και η στρόγγυλη εκδοχή μe την ελαφρώς κοντύτερη πλάτη. Η Acapulco φτιάχνεται με το χέρι και μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί η ατελείωτη επιλογή χρωματικών συνδυασμών στους οποίους προσφέρεται.

Η καρέκλα Acapulco είναι ένα μοναδικό vintage έπιπλο που φέρει λίγη από την γοητεία της εποχής του Frank Sinatra, της Elizabeth Taylor και των Kennedys, συχνών θαμώνων του σαγηνευτικού θέρετρου του Ακαπούλκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.