Αρχική Τέχνη Μοναδικά έργα τέχνης από τον Ivan Puig.

Μοναδικά έργα τέχνης από τον Ivan Puig.

by Andreas Rekopoulos

O Μεξικάνος καλλιτέχνης Ivan Puig έχει ένα τελείως προσωπικό και ιδιαίτερο στυλ. Χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα και έξυπνες ιδέες καταφέρνει να αφοπλίσει τον θεατή και να τον κάνει να σταθεί κοιτάζοντας με ενδιαφέρον και περιέργεια.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές δουλειές του είναι το εικονιζόμενο έργο με τίτλο “Hasta Las Narices” που απεικονίζει ένα Volkswagen Beetle να βουλιάζει σε μια λίμνη γάλατος. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτα ρεαλιστικό και η άψογη τοποθέτηση των κομματιών του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με την επεξεργασία του πατώματος δίνει πραγματικά την εντύπωση ότι το Beetle βυθίζεται μέσα σε κάποιο γαλακτώδες υγρό.

Το “Hasta Las Narices” αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα έργου τέχνης που κάνει τον θεατή να δει πέρα από το υλικό αντικείμενο που υπάρχει μπροστά του και να υποθέσει ότι υφίσταται και το υπόλοιπο αυτοκίνητο μέσα στο έδαφος. Τα έργα του Ivan Puig ξεχωρίζουν διότι δείχνουν με επιτυχημένο τρόπο ότι ή έννοια της υλικής πραγματικότητας είναι ρευστή, παράλληλα καταφέρνουν παρότι είναι λιτά και μινιμαλιστικά να φλερτάρουν έντονα με τον σουρεαλισμού. Στην συνέχεια του άρθρου μπορείτε να δείτε και άλλες ενδιαφέρουσες δουλειές του καλλιτέχνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.