Αρχική Διάφορα Ηλεκτρική κιθάρα χωρίς τάστα του Rapolas Grazys.

Ηλεκτρική κιθάρα χωρίς τάστα του Rapolas Grazys.

by Olga Katsiou

Ο Λιθουανός σχεδιαστής Rapolas Grazys παρουσιάζει την Lava μια εξαιρετικά κομψή ηλεκτρική κιθάρα με απολύτως μοναδικό design.

Η ηλεκτρική κιθάρα Lava συνδυάζει επιρροές από κλασσικά όργανα όπως το βιολί, το τσέλο και το κοντραμπάσο, αλλά βασική ιδέα πίσω από το σχέδιο είναι, όπως αποκαλύπτει και το όνομα, οι ιδιότητες της λάβας. Η εναλλαγή και η αντίθεση ανάμεσα στις 2 καταστάσεις της λάβας, πρώτα ρευστή και έπειτα μαύρη συμπαγής μάζα, η αέναη κίνηση και έκρηξη ήταν πηγή έμπνευσης για το σχήμα, τα υλικά και τα χρώματα της κιθάρας.

Τα τάστα είναι τα τμήματα πάνω στην ταστιέρα που επιτρέπουν στους μουσικούς να ξεχωρίζουν τα ημιτόνια κατά μήκος της. Η έλλειψη τους επιτρέπει την παραγωγή ενός ευρύτερου φάσματος ήχων, που δεν περιορίζεται στα συγκεκριμένα τάστα. Αν και αυτό απαιτεί δεξιοτεχνία στο παίξιμο, δίνει περισσότερες δυνατότητες κατά τη σύνθεση μουσικής.

Οπτικά, η διαφορά είναι η απουσία των κάθετων γραμμών που διαχωρίζουν τα τάστα, κάτι που δίνει μια ομοιομορφία και κομψή απλότητα στην σχεδίαση. Το ξύλινο σώμα, κατασκευασμένο από ανοιχτόχρωμο ξύλο σφενδάμου, περιλαμβάνει ένα κρυφό βύσμα για το καλώδιο, τις κουκίδες κατά μήκος του πλαϊνού της ταστιέρας που δείχνουν τις θέσεις των ημιτονίων, ένα control τόνου και το pickup selector switch, σε μαύρο χρώμα όπως και η ταστιέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.