Αρχική Σπίτι & Design Καθρέφτης και Τραπεζάκι Καφέ Space Invaders του Piero Lissoni για την Glas Italia.

Καθρέφτης και Τραπεζάκι Καφέ Space Invaders του Piero Lissoni για την Glas Italia.

by Andreas Rekopoulos

Όταν ο Piero Lissoni ένας από τους πιο παραγωγικούς, αναγνωρισμένους και εμπνευσμένους Ιταλούς σχεδιαστές συνεργάζεται με την Glas Italia, μια από τις πιο πρωτοποριακές υαλοποιίες παγκοσμίως, το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο να είναι απλά εξαιρετικό.

Η σειρά Space Invaders περιλαμβάνει δύο παραλλαγές χαμηλών τραπεζιών για καφέ και έναν καθρέφτη. Το σχέδιο είναι εμφανώς εμπνευσμένο από το ιστορικό ηλεκτρονικό παιχνίδι Space Invaders, το γνωστότερο ίσως arcade όλων των εποχών, που διασκέδασε μικρούς και μεγάλους την δεκαετία του 80.

Το τραπεζάκι προσφέρεται σε δύο διαφορετικά σχήματα σε διάφανο ή μαύρο γυαλί, ενώ ο καθρέφτης βγαίνει σε ένα σχήμα το οποίο μπορεί να κρεμαστεί με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Και τα δύο αντικείμενα είναι απολύτως κατάλληλα για να τοποθετηθούν πολλά μαζί δημιουργώντας ενδιαφέρουσες συνθέσεις. Για ακόμη μια φορά ο Lissoni χρησιμοποιεί απλά γεωμετρικά σχήματα και επιτυγχάνει ένα άκρως εντυπωσιακό και μοντέρνο αποτέλεσμα, διατηρώντας παράλληλα μια νότα ρετρό γοητείας, λόγω της αναφοράς στο διάσημο νοσταλγικό arcade.

Η  ποιότητα κατασκευής της Glas Italia σε συνδυασμό με το επιτυχημένο design του Lissoni που είναι μινιμαλιστικό, μοντέρνο και ρετρό ταυτόχρονα, εγγυώνται ότι και τα δύο αντικείμενα θα παραμείνουν κλασσικά κομμάτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.