Αρχική Σπίτι & Design Βιτρίνες Gelly του Philippe Starck για την FIAM Italia.

Βιτρίνες Gelly του Philippe Starck για την FIAM Italia.

by Andreas Rekopoulos

Οι γυάλινες βιτρίνες Gelly σχεδιάστηκαν το 1999 από τον Philippe Starck για την Ιταλική εταιρία FIAM Italia και αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δείγμα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του διάσημου Γάλλου.

Χαρακτηρίζονται από απλή καθαρή γραμμή που αποπνέει μια συγκρατημένη πολυτέλεια, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα μια μινιμαλιστική και μοντέρνα εμφάνιση. Παράλληλα το ανάλαφρο γεωμετρικό τους σχήμα προβάλει με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο τους. Η κατασκευή γίνεται από γυαλί πάχους 10 χιλιοστών στηριγμένο σε τέσσερα αλουμινένια πόδια. Πρόκειται για ιδιαίτερη σειρά από γυάλινες βιτρίνες με σχεδιασμό πιστό στο χαρακτηριστικό λιτό και αφαιρετικό στυλ του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή.

Η σειρά περιλαμβάνει τρεις βιτρίνες. Δύο μεγάλες με τέσσερις προθήκες και μια μικρότερη με μια προθήκη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βοηθητικό τραπεζάκι ή κομοδίνο. Εκτός από το κλασσικό διάφανο γυαλί, διατίθενται και με χρωματισμένο γυαλί σε πορτοκαλί, πράσινη ή μπλε απόχρωση, με την προσθήκη του χρώματος να δίνει έναν πιο εύθυμο και pop χαρακτήρα. Οι βιτρίνες Gelly αποτελούν αναμφισβήτητα ένα διαχρονικό κομμάτι υψηλού design.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.