Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικά Foscarini Tress από τον Marc Sadler.

Φωτιστικά Foscarini Tress από τον Marc Sadler.

by Andreas Rekopoulos
Foscarini Tress Marc Sadler

Η σειρά φωτιστικών Tress της Foscarini σχεδιάστηκε από τον ταλαντούχο Marc Sadler, το χαοτικό σχέδιο των Tress είναι εμπνευσμένο από ατίθασα γυναικεία μαλλιά.

Τα Tress μοιάζουν σαν λωρίδες υφάσματος τυλιγμένες έτσι ώστε να σχηματίζουν έναν ασύμμετρο κυλινδρικό ιστό. Για να επιτύχει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που συνδυάζει το χάος με την αρμονία ο Marc Sadler χρησιμοποίησε μια καινοτόμα μέθοδο κατασκευής. Το «σώμα» του φωτιστικού αποτελείται από εύκαμπτο συνθετικό ύφασμα, το οποίο εμβαπτίζεται σε μια ειδική ρητίνη που όταν στεγνώσει το σταθεροποιεί. Μια τεχνική παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείτε στην κατασκευή του fiberglass και του carbon fiber.

Τα Foscarini Tress συνδυάζουν ενσωματώνουν στοιχεία χειροποίητης παραδοσιακής κατασκευής, με μια έντονη δόση φουτουρισμού. Εκτός από χρηστικά φωτιστικά αποτελούν επίσης εξαιρετικά διακοσμητικά στοιχεία, καθώς το φως διαφεύγει μέσα από τις αμέτρητες οπές και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό παιχνίδι σκιών.

Το πρώτο Foscarini Tress παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2008 και ήταν ένα επιδαπέδιο φωτιστικό. Όμως η μεγάλη του επιτυχία οδήγησε στην δημιουργία μιας ολόκληρης συλλογής βασισμένη στην ίδια καινοτόμα μέθοδο κατασκευής. Το 2009 η γκάμα των Tress συμπληρώθηκε με ένα κρεμαστό φωτιστικό, μια απλίκα και ένα επιτραπέζιο μοντέλο, ενώ  το 2011 παρουσιάστηκαν και τα Tress Stilo, με το χαρακτηριστικό σφηνοειδές σχήμα. Έτσι πλέον η σειρά Tress περιλαμβάνει 6 βασικά μοντέλα και αρκετές παραλλαγές σε μεγέθη και χρώματα.

Ένα πολύ ιδιαίτερο φωτιστικό που βρίσκει εφαρμογή όχι μόνο σε εικαστικούς χώρους, αλλά επίσης σε δημόσιους χώρους και αρχιτεκτονικά project, καθώς η ευελιξία κατασκευής του επιτρέπει την δημιουργία παραμετροποιημένων λύσεων για κάθε ανάγκη φωτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.