Αρχική Home Decor Ένα σπίτι ατελιέ από τον Jun Marata.

Ένα σπίτι ατελιέ από τον Jun Marata.

by Andreas Rekopoulos
House for Installation by Jun Murata

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Jun Marata μετατρέπει ένα παλιό ξύλινο σπίτι του 1976 σε μια μοντέρνα μίνιμαλ κατοικία, που εξυπηρετεί παράλληλα και ως ατελιέ για τον καλλιτέχνη ιδιοκτήτη.

Η αφαιρετική Ιαπωνική σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθείτε στην διαμόρφωση του κτιρίου είναι έκδηλη με την πρώτη ματιά, παντού κυριαρχεί το λευκό, το λιτό και το απέριττο. Όλοι η μη απαραίτητοι τοίχοι αφαιρέθηκαν με σκοπό να προκύψει μια ανοιχτή διαμόρφωση και να βελτιστοποιηθούν οι προσβάσεις σε φυσικό φωτισμό.

Διαμορφώνοντας προσεκτικά στοιχεία όπως τον φωτισμό, τις κουρτίνες και τις πανέμορφες σκάλες ο JunMarata δημιουργεί ένα σύνολο που εντυπωσιάζει με την απόλυτα προσεγμένη του απλότητα. Φυσικά το ο χώρος που εξυπηρετεί ως το ατελιέ του καλλιτέχνη είναι από μόνος του ένα μικρό έργο τέχνης. Με καθαρές γραμμές και ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία όπως ένα φυτό ή ένα κάθισμα, ο χώρος γίνεται σχεδόν πνευματικός, ιδανικός για χαλάρωση και δημιουργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.