Αρχική Μόδα & Ένδυση Ρολόι χειρός Dior Chiffre Rouge T01.

Ρολόι χειρός Dior Chiffre Rouge T01.

by Andreas Rekopoulos
Dior Chiffre Rouge T01

Tο Chiffre Rouge πρωτοπαρουσιάστηκε το 2005 και ήταν το πρώτο ρολόι χειρός που άνηκε στην σειρά ρούχων και αξεσουάρ Dior Homme, την αντρική Avant Garde σειρά του Christian Dior. Ήταν δημιούργημα του ιδιοφυούς Hedi Slimane (τότε καλλιτεχνικού διευθυντή του Dior) και ενθουσίασε το κοινό του διάσημου οίκου μόδας με την αυστηρή γεωμετρική αισθητική του, που έσπαγε με μια μικρή πινελιά κόκκινου χρώματος.

Μέσα σε 5 χρόνια το Chiffre Rouge πλαισιώθηκε από εκδόσεις με μικρές αλλαγές στον σχεδιασμό και το χρώμα, αλλά τον Αύγουστο παρουσιάστηκε το περιορισμένης παραγωγής Chiffre Rouge T01 το οποίο είναι ουσιαστικά διαφορετικό και πραγματικά εξελίσσει το concept της δημοφιλούς σειράς ρολογιών.

Το Design του T01 είναι επιβλητικό αλλά ταυτόχρονα μοντέρνο και διαφέρει ακριβώς όσο χρειάζεται  παραμένοντας κομψό και διακριτικό. Δείχνει την ένδειξη της ώρας και την ηλιοφάνεια σε 8 μέρη του κόσμου και ο μηχανισμός του φορτίζει με την κινητική ενέργεια του χεριού. Μην ψάχνετε να βρείτε τον δείκτη της ώρας, είναι ο κόκκινος κύκλος, ο οποίος περιστρέφεται μαζί με το καντράν του ρολογιού.

Ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί ονομάζεται “Dior 8 Fuseaux Horaires” και είναι σχεδιασμένος από τους Franck Orny και Johnny Girardin, οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους και άλλα εξαιρετικά δημιουργήματα, όπως τον χρονογράφο “Montblanc Metamorphosis”. Η εξέλιξη του μηχανισμού έγινε από λευκό χαρτί και χρησιμοποιείται προς ώρας αποκλειστικά στο Τ01.

Το Τ01 είναι διαθέσιμο από τις κατά τόπους Boutique του Dior με τιμή κοντά στα 5700€.

Στην τελευταία φωτογραφία του άρθρου μπορείτε να δείτε ως σημείο αναφοράς και το πρώτο ρολόι της σειράς Chiffre Rouge το Α03 του 2005, το οποίο είναι ακόμη σε παραγωγή και προσωπικά θεωρώ το κομψότερο ρολόι της σειράς. Το Α03 χρησιμοποιεί μηχανισμό κίνησης “El Primero” της Zenith ο οποίος αντίθετα με τους “απλοϊκούς” μηχανισμούς που χρησιμοποιούν συνήθως τα ρολόγια “οίκων μόδας” είναι ένας εξαιρετικός μηχανισμός με την μεγαλύτερη ίσως ακρίβεια μέτρησης χρόνου στην κατηγορία τιμής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.