Αρχική Σπίτι & Design Αναδιπλούμενη καρέκλα Desile του Christian Desile.

Αναδιπλούμενη καρέκλα Desile του Christian Desile.

by Andreas Rekopoulos

Η αναδιπλούμενη καρέκλα Desile του Γάλλου σχεδιαστή Christian Desile είναι μια από τις κομψή οικολογική καρέκλα που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο.

Ο αυτοδίδακτος Desile σχεδίασε μια καρέκλα που φτιάχνεται από ένα φύλο μπαμπού πάχους μόλις δύο εκατοστών. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν καμία σπατάλη υλικού, απολύτως οικολογική κατασκευή καθώς και ελάχιστο κόστος μεταφοράς, καθώς 100 καρέκλες διπλωμένες καταλαμβάνουν μόλις δύο κυβικά μέτρα.

Εκτός όμως από τις οικολογικές προεκτάσεις και τον έξυπνο σχεδιασμό η Desile είναι και απολύτως χρηστική, αποθηκεύεται πανεύκολα σε όρθια ή σε ξαπλωτή θέση και είναι ανθεκτική ακόμη και για εξωτερική χρήση. Τέλος ως διακοσμητικό στοιχείο είτε στημένη, είτε κρεμασμένη στον τοίχο ξεχωρίζει λόγω του χρηστικού μινιμαλισμού και της ιδιοφυούς απλότητας που την χαρακτηρίζουν. Η κατασκευή της καρέκλας Desile γίνεται από την Βελγική εταιρία Vange.

Η αναδιπλούμενη καρέκλα Desile είναι διαθέσιμη στο φυσικό χρώμα του μπαμπού, αλλά και σε τρεις ενδιαφέρουσες διχρωμίες με την ονομασία “BIKOLOR” που συνδυάζουν το φυσικό χρώμα του ξύλου με μαύρο, γκρι και ένα ιδιότροπο αλλά πετυχημένο κίτρινο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.