Αρχική Τεχνολογία Dell Inspiron Duo ένα Netbook που γίνεται και Tablet.

Dell Inspiron Duo ένα Netbook που γίνεται και Tablet.

by Andreas Rekopoulos

Φανταστείτε ένα netbook με βάρος μόλις ενάμιση κιλό, πλήρες πληκτρολόγιο, Windows 7, οθόνη 10,1 ιντσών HD WLED με ανάλυση 1366×768 και multi touch, το οποίο κοστίζει 530€. Αυτό είναι το νέο DelI Inspiron Duo.

Τα τελευταία χρόνια με την διάδοση των κινητών τηλεφώνων με οθόνη αφής και την κυκλοφορία πληθώρας συσκευών tablet όπως το γνωστό iPad, όλο και περισσότεροι χρήστες έχουν αρχίσει να επιθυμούν όχι μόνο να βλέπουν γραφικά σε μια οθόνη, αλλά να μπορούν και να την αγγίξουν διαδραστικά. Παραδόξως έως τώρα καμία εταιρία δεν πρόσεφερε ένα προϊόν που να έχει πληκτρολόγιο, touch screen και μικρό όγκο. Έτσι οι επιλογές ήταν τρεις, ή Tablet PC χωρίς πληκτρολόγιο ή Netbook χωρίς οθόνη αφής ή laptop με οθόνη αφής, το οποίο όμως έχει μεγάλο βάρος, μειωμένη φορητότητα και κόστος υπερδιπλάσιο των μικρών netbook και tablet. .

To νέο DelI Inspiron Duo ανατρέπει τα δεδομένα και προσφέρει δυνατότητα αφής σε συνδυασμό με πλήρες πληκτρολόγιο και μικρό βάρος, στην τιμή ενός απλού Netbook. Με την χρήση οθόνης που περιστρέφεται στον άξονα της, καινοτομεί στον τομέα του Design και προτείνει μια λύση σαφώς πιο ευέλικτη από τα Laptop με touch screen που έχουν οθόνες οι οποίες περιστρέφονται με την χρήση ενός ευαίσθητου βραχίονα.

Το νέο δημιούργημα της Dell ενοποιεί τα Netbook με τα Tablet και δίνει οριστική λύση στην επιλογή μεταξύ των δύο. Παράλληλα παρότι έχει μικρό μέγεθος δεν συμβιβάζεται ούτε στον τομέα των περιφερειακών καθώς είναι εξοπλισμένο με Bluetooth 3.0, ενσωματωμένη κάμερα 1.3 megapixel, Wi-Fi που υποστηρίζει 802.11b/g/n, 2 θύρες USB και σκληρό δίσκο με χωρητικότητα έως 320GB.

Ο μηχανισμός περιστροφής της οθόνης είναι πραγματικά μια έξυπνη λύση, διότι επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη μετατροπή της συσκευής από netbook σε Tablet και δείχνει ανθεκτικός και χρηστικός. Η καρδιά της συσκευής είναι ο επεξεργαστής Intel®Atom® Dual Core N550 (1.5GHz/1MB cache) ο οποίος με δύο πυρήνες και 1.5GHz συχνότητα λειτουργίας συνδυάζει ικανοποιητική επεξεργαστική ισχύ και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η μνήμη είναι 2048MB 1333MHz Dual Channel DDR3 και η κάρτα γραφικών είναι Integrated Intel® NM10. Η εκτιμώμενη διάρκεια της μπαταρίας είναι 4 ώρες χρήσης.

Εντύπωση επίσης προκαλεί η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου που φτάνει τα 320GB και μάλιστα με ταχύτητα περιστροφής 7200RPM. Αν και θα προτιμούσα έναν SSD, αλλά σε αυτή την κατηγορία τιμής ο υπάρχον σκληρός είναι εξαιρετικός. H ανάλυση της οθόνης στα 1366×768 είναι πραγματικά απίστευτα υψηλή για οθόνη μόλις 10 ιντσών, ενώ ο οπίσθιος φωτισμός LED ολοκληρώνει ένα εξαιρετικά πλήρες πακέτο πολύ πάνω από τα στάνταρντ της κατηγορίας.

Τέλος ενδιαφέρον έχει και το προαιρετικό docking station που προσφέρει η Dell το οποίο ενσωματώνει ηχείο της γνωστής JBL. Το docking station έχει την δυνατότητα να μετατρέπει το DellI Inspiron Duo σε ψηφιακή κορνίζα, ρολόι-ξυπνητήρι και σταθμό αναπαραγωγής μουσικής MP3, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να μπείτε στα Windows. Βέβαια θα μπορούσε να ψήνει και αυγά αλλά τα παράπονα σας στην Dell.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.