Αρχική Home Decor Γλυπτά φτιαγμένα από σκουπίδια από τους Dario Tironi και Koji Yoshida.

Γλυπτά φτιαγμένα από σκουπίδια από τους Dario Tironi και Koji Yoshida.

by Andreas Rekopoulos
Dario Tironi and Koji Yoshida Junk Sculptures

Το σκουπίδι ενός μπορεί να είναι ο θησαυρός κάποιου αλλού, λέει μια γνωστή παροιμία. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτώντας πεταμένα αντικείμενα βλέπουν απλά σκουπίδια, οι καλλιτέχνες Dario Tironi και Koji Yoshida βλέπουν πολύτιμες πρώτες ύλες για τα πρωτότυπα γλυπτά τους.

Τα γλυπτά των Dario Tironi και Koji Yoshida δίνουν μια νέα διάσταση στην έννοια ανακύκλωση. Παλιά παιχνίδια, κομμάτια ηλεκτρονικών υπολογιστών, υλικά συσκευασίας, εξαρτήματα οικιακών συσκευών, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ετερόκλητο αντικείμενο συνδυάζονται αρμονικά στα δημιουργήματα των δύο καλλιτεχνών. Τα φτιαγμένα από σκουπίδια γλυπτά ονομάζονται THINGS και αναπαριστούν ζώα και ανθρώπους.

Η σημειολογία σύμφωνα με τους δημιουργούς είναι η σύνδεση της βιολογικής εξέλιξης με την μόλυνση του περιβάλλοντος και την δημιουργία σκουπιδιών. Απώτερο μήνυμα ότι η εξέλιξη των ειδών προϋποθέτει σεβασμό προς το περιβάλλον και υπεύθυνη διαχείριση των αμέτρητων σκουπιδιών που παράγει αδιάκοπα ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.