Αρχική Τεχνολογία Asus Padfone, ένα smartphone ντύνεται Tablet.

Asus Padfone, ένα smartphone ντύνεται Tablet.

by Andreas Rekopoulos

Το Padfone της Asus καινοτομεί στον τομέα του Industrial Design συνδυάζοντας ένα smartphone και ένα tablet PC στην ίδια συσκευή.

Η βασική ιδέα είναι ότι τα smartphones και τα tablets μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία. Ουσιαστικά αν εξαιρέσει κάποιος την μεγαλύτερη οθόνη και την καλύτερη συνδεσιμότητα, ένα Tablet ελάχιστες διαφορές έχει με ένα smartphone, καθώς ως επί το πλείστον χρησιμοποιούνται οι ίδιοι επεξεργαστές, μνήμες και υποσυστήματα γραφικών. Έτσι η Asus παρουσιάζει ένα smartphone το οποίο συνδέεται επάνω σε μια μεγαλύτερη οθόνη και σας δίνει όλα τα πλεονεκτήματα του Tablet χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε δύο συσκευές.

Τα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού είναι πολλά. Καταρχάς την στιγμή που το tablet μοιράζεται τον επεξεργαστή, την μνήμη και όλο το υπόλοιπο hardware του smartphone η συσκευή αναμένεται να έχει πολύ χαμηλότερο κόστος από την αγορά δύο ξεχωριστών συσκευών. Δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεστε πλέον 2 κάρτες SIM για να έχετε 3G internet και στις δύο συσκευές. Με μια κάρτα SIM και ένα πάγιο έχετε internet στο τηλέφωνο και στο Tablet σας. Τρίτο και ίσως σημαντικότερο, δεν χρειάζεται να διαχειρίζεστε δύο συσκευές όσων αφορά την λίστα επαφών, τα bookmarks του browser και την εγκατασταση παιχνιδιών ή ότι άλλου software χρησιμοποιείτε. Αυτομάτως ότι υπάρχει στο κινητό σας τηλέφωνο υπάρχει και στο Tablet. Το Padfone αναμένεται να κυκλοφορήσει το 4ο τρίμηνο του 2011 με άγνωστη προς το παρόν τιμή.

Το λειτουργικό σύστημα που θα χρησιμοποιεί το νέο δημιούργημα της Asus είναι το επερχόμενο Android Ice Cream Sandwich, το οποίο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του Android Gingerbread που προορίζεται για κινητά τηλέφωνο και του Android Honeycomb που προορίζεται για Tablet PCs. Ο επεξεργαστής θα είναι πιθανότατα κάποιο μοντέλο με δύο πυρήνες, όπως το δημοφιλές Tegra 2 της Nvidia, καθώς θα πρέπει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της μεγάλης οθόνης.

Το smartphone θα έχει οθόνη μεταξύ 4’ και 4.3′ ιντσών ενώ η οθόνη του  tablet  θα είναι 10.1′ ιντσών. Μόλις γίνει η σύνδεση του smartphone με την μεγάλη οθόνης αφής, άμεσα ότι εμφανίζεται στην οθόνη του smartphone αναπαράγεται στη οθόνη του tablet. Επίσης όπως φαίνεται η “θήκη” που περιλαμβάνει την μεγάλη οθόνη θα έχει και δική της μπαταρία, επιπλέον της μπαταρίας του τηλεφώνου, ώστε να εξασφαλίζεται καλή αυτονομία λειτουργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.