Αρχική Τέχνη BMW M3 GT2 από τον Jeff Κoons.

BMW M3 GT2 από τον Jeff Κoons.

by Andreas Rekopoulos
BMW M3 GT2 Art Car by Jeff Κoons

Η Βαυαρική εταιρία BMW έχει παράδοση να παραχωρεί αυτοκίνητα σε γνωστούς καλλιτέχνες για να χρησιμοποιηθούν ως παλέτες ζωγραφικής. Ξεκινώντας από το 1975 έχουν δημιουργηθεί 17 BMW Art Cars από διάσημους καλλιτέχνες όπως η BMW M1 του Andy Warhol το 1979 και η BMW 320i του Roy Lichtenstein το 1977. Φέτος ήταν η σειρά του Jeff Koons να φιλοτεχνήσει την BMW M3 GT2 που αγωνίστηκε στις 24 ώρες του Le Mans.

Μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας του ο Koons μελέτησε εικόνες από εκρήξεις και ατυχήματα αγωνιστικών αυτοκινήτων, οι οποίες κατά την άποψη του αντικατοπτρίζουν την ένταση και την επικίνδυνη γοητεία των αγώνων αυτοκινήτου. Επίσης συνεργάστηκε στενά με την αγωνιστική ομάδα BMW Rahal Letterman ώστε να δει το αυτοκίνητο σε δράση και να αποφασίσει τη δυναμική που θέλει να αποτυπώσει στο δημιούργημα του.

Το αποτέλεσμα  είναι εντυπωσιακό καθώς καταφέρνει να συνδυάζει με μοναδικό τρόπο πολλά και έντονα χρώματα ενώ η τεχνοτροπία της αποτύπωσης των χρωματιστών γραμμών επάνω στο αυτοκίνητο είναι τόσο επιθετική που ακόμη και σταματημένο δίνει την εντύπωση της κίνησης.

Ο Jeff Koons ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα εκκεντρικός και τολμηρός και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει σοκάρει το κοινό με ακραία δημιουργήματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως κατάφερε να πιάσει το πνεύμα των αγώνων αυτοκινήτου και να δημιουργήσει ένα πραγματικό έργο τέχνης σε 4 τροχούς.

Η παρουσίαση του 17ου BMW Art Car έγινε τον περασμένο Ιούνιο στο Παρίσι και το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το αυτοκίνητο από κοντά στο εκθεσιακό κέντρο Pompidou χωρίς την καταβολή εισιτηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.