Αρχική Σπίτι & Design Με έμπνευση τον Μοντριάν, ανθοδοχείο Mondri του Frank Kerdil.

Με έμπνευση τον Μοντριάν, ανθοδοχείο Mondri του Frank Kerdil.

by Andreas Rekopoulos
Mondri Vase by PO Design a Gorgeous Mondrian Inspired Vase

Το Mondri είναι ένα κομψό γεωμετρικό ανθοδοχείο σχεδιασμένο από τον Δανό σχεδιαστή Frank Kerdil και εμπνευσμένο από την δουλειά του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Πητ Μοντριάν.

Ο Πητ Μοντριάν ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης και συνιδρυτής του κινήματος του νεοπλαστικισμού μαζί με τον Theo van Doesburg. Δικαίους Θεωρείται από τους πλέον επιδραστικούς ζωγράφους του 20ου αιώνα. Η δουλειά του Μοντριάν προϋποθέτει αφαίρεση και αναγωγή του σχεδίου στα βασικά χρώματα και σχήματα. Ο ίδιος πίστευε ότι η ομορφιά συνδέεται άμεσα με την συμμετρία. Τα έργα του είναι άμεσα αναγνωρίσιμα και χαρακτηρίζονται από ευθείες γραμμές, γεωμετρικές γωνίες και χρήση των τριών βασικών χρωμάτων.

Το ανθοδοχείο Mondri ουσιαστικά είναι μια μεταφορά της δουλειάς του Μοντριάν από τις δύο διαστάσεις της ζωγραφικής σε τρεις διαστάσεις. Ο σχεδιαστής χρησιμοποιεί την ίδια χρωματική παλέτα με τον διάσημο καλλιτέχνη, ενώ η γεωμετρία του ανθοδοχείου παραπέμπει στις παραλληλόγραμμες συνθέσεις και το ύφος της ζωγραφικής του Ολλανδού ζωγράφου.

Όμως εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση το ανθοδοχείο Mondri είναι ταυτόχρονα και ένα πολύ χρηστικό και ευέλικτο διακοσμητικό αντικείμενο, το καλό design άλλωστε συνδυάζει την εμφάνιση με την χρηστικότητα. Έτσι το Mondri διαθέτει τρεις διαφορετικούς χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν λουλούδια. Γυρνώντας το ανθοδοχείο σε άλλη πλευρά αλλάζει η όψη του και ταυτόχρονα ο τρόπος και το ύψος που στέκονται τα λουλούδια. Πρόκειται για ένα 3 σε 1 ανθοδοχείο που θα βρει εύκολα θέση σε κάθε μοντέρνο χώρο.

Το ανθοδοχείο Mondri φτιάχνεται από διάφανο ακρυλικό και παράγεται από την εταιρία PO: Selected

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

George KARATZOGLOU 31/07/2014 - 18:50

I want to buy 1 item

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 01/08/2014 - 13:12

Καλησπέρα, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας θα είναι διαθέσιμα στο κατάστημα μας προς το τέλος του Αυγούστου.

Μπορείτε να ξαναρίξετε μια ματιά προς το τέλος του μήνα ή αν θέλετε να εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερωθείτε όταν έρθουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 26/08/2014 - 17:17

Καλησπέρα, το βάζο Mondri είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Δείτε το link παρακάτω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.