Αρχική Σπίτι & Design Αξεσουάρ τραπεζιού – σερβίτσιο Familia της Normann Copenhagen.

Αξεσουάρ τραπεζιού – σερβίτσιο Familia της Normann Copenhagen.

by Andreas Rekopoulos
Familia Tableware Normann Copenhagen

Η σειρά Familia της Δανέζικης Normann Copenhagen είναι ένα σερβίτσιο σχεδιασμένο από τον Ole Jensen και αποτελεί την σύγχρονη εκδοχή των κλασσικών λευκών αξεσουάρ τραπεζιού από πορσελάνη.

Ο σχεδιασμός της σειράς είναι τυπικό δείγμα Σκανδιναβικού Design, καθώς είναι απλός αλλά ταυτόχρονα ευρηματικός. Ο Jensen προσπάθησε με το σερβίτσιο Familia να σχεδιάσει αντικείμενα που να μοιάζουν πρωτόγονα, σαν κάποιος να τα είχε πλάσει με τα χέρια του από πηλό. Επίσης ήθελε τα σχήματα τους να είναι “ζεστά” και να προκαλούν αυτόν που τα βλέπει να τα αγγίξει και να τα περιεργαστεί. Ως πηγή έμπνευσης για να πετύχει αυτή την “αρχαϊκή” αισθητική χρησιμοποίησε ευρήματα αγγειοπλαστικής που βρέθηκαν στην Μεσοποταμία, ηλικίας άνω των 6000 ετών.

Νομίζω ότι ο Jensen πέτυχε τον σκοπό του, στα μάτια μου τα αντικείμενα της σειράς Familia μοιάζουν όντως με χειρόπλαστα δημιουργήματα και το σφαιρικό τους χερούλι σίγουρα μου δημιουργεί την επιθυμία να το ακουμπήσω.

Η συλλογή Familia περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται σε ένα πλήρες σερβίτσιο: τέσσερα διαφορετικά είδη πιάτων, δύο βαθιά και δύο ρηχά σε μικρό και μεγάλο μέγεθος, δύο μεγέθη κούπες, δύο διαφορετικές κανάτες και μια απίθανη τσαγιέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.