Αρχική Σπίτι & Design Ρετρό Φωτιστικά Amp της Normann Copenhagen.

Ρετρό Φωτιστικά Amp της Normann Copenhagen.

by Olga Katsiou
Ρετρό Φωτιστικά Amp της Normann Copenhagen

Τα ρετρό φωτιστικά Amp είναι η τελευταία προσθήκη στην εκλεπτυσμένη συλλογή φωτιστικών της Normann Copenhagen, σχεδιασμένα δια χειρός του ταλαντούχου και πολυπράγμον σχεδιαστή Simon Legald.

Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού είναι τα φυσικής προέλευσης και ανώτερης ποιότητας υλικά. Έτσι τα φωτιστικά Amp αποτελούνται από γυαλί και υψηλής ποιότητας γυαλισμένο μάρμαρο. Η ιδέα για το ιδιόμορφο σχήμα τους και τους νοσταλγικούς χρωματισμούς του γυαλιού προήλθε από τις λυχνίες που χρησιμοποιούνταν ενισχυτή στους ενισχυτών των ραδιοφώνων της δεκαετίας του 60. Το οβάλ σχήμα, ο απαλός φωτισμός τους, ακόμα και η ιδιαίτερη ρετρό λάμπα που χρησιμοποιούν είναι ξεκάθαρη αναφορά στις χαρακτηριστικές λυχνίες των ενισχυτών.

Η αντίθεση των υλικών, δηλαδή το εύθραυστο και ελαφρύ γυαλί σε αντιδιαστολή με το βαρύ μασίφ μάρμαρο, δημιουργεί ένα σύνολο με ξεχωριστό στυλ που προσθέτει επιτυχημένα το μοντέρνο στοιχείο στη vintage εμφάνιση των φωτιστικών Amp.

Για να δημιουργήσει ένα κυρτωμένο σχήμα που διαχέει το φως σε όλες τις κατευθύνσεις, ο Legald χρησιμοποίησε το ίδιο είδος γυαλιού που χρησιμοποιείται για τις κλεψύδρες. Παράλληλα επιλέγοντας ιδιαίτερους νοσταλγικούς χρωματισμούς δημιούργησε ένα φωτιστικό σώμα που διαχέει μια ζεστή και ευχάριστη αίσθηση στην ατμόσφαιρα.

Ο Simon Legald αποφοίτησε από την Δανική Ακαδημία Καλών Τεχνών και έχει εργαστεί σε πρότζεκτ μικρής και μεγάλης κλίμακας με κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς του την απλότητα.  Βασικός του γνώμονας είναι να δημιουργεί προϊόντα τα οποία είναι λειτουργικά μέσω της απλότητας τους αλλά με μία αφαιρετική αισθητική που τονίζει την πραγματική ταυτότητα των αντικειμένων.

Τα ρετρό φωτιστικά Amp διατίθενται σε δύο εκδοχές, είτε ως επιτραπέζια φωτιστικά, είτε ως φωτιστικά οροφής. Παράλληλα υπάρχουν και επιλογές δύο χρωματικών συνδυασμών: μαύρο μάρμαρο με γυαλί στο χρώμα του καπνού και πράσινο μάρμαρο με χρυσαφένιο γυαλί.

Η επιτραπέζια εκδοχή τους είναι ιδανική για να προσφέρει ατμοσφαιρικό φωτισμό δίπλα στο κρεβάτι ή τον καναπές σας και διαθέτει διακόπτη dimmer που ρυθμίζει την ένταση του φωτός.

Ως φωτιστικά οροφής τα Amp έχουν το ιδανικό μέγεθος και σχήμα για να κρεμάσετε πολλά μαζί, δημιουργώντας έναν πανέμορφο χρυσαφένιο φωτισμό για κάθε χώρο. Κρέμονται από υφασμάτινο καλώδιο ίδιου χρώματος με το μάρμαρο, που προσθέτει μία τρίτη υφή στο ξεχωριστό αυτό ρετρό φωτιστικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.