Αρχική Σπίτι & Design Επιτοίχιο φωτιστικό Mantis BS2 της DCW éditions.

Επιτοίχιο φωτιστικό Mantis BS2 της DCW éditions.

by Andreas Rekopoulos
Mantis BS2 Wall Light by DCW editions

Το Mantis BS2 είναι ένα επιτοίχιο φωτιστικό που ξεχωρίζει για την αέρινη κομψότητα του. Σχεδιασμένο από τον Bernard Schottlander το 1951 αποτελεί τον ορισμό του διαχρονικού αντικειμένου.

Όλη η συλλογή των φωτιστικών Mantis είναι μια άσκηση ανάμεσα στην ισορροπία και την ταλάντευση, μια σειρά φωτιστικών που φαινομενικά αψηφούν την βαρύτητα και διακρίνονται για την σχεδόν ποιητική τους ομορφιά και κομψότητα.

Το στοιχείο της κίνησης είναι βασικό σε όλα τα δημιουργήματα του Bernard Schottlander μια ιδιομορφία που οφείλεται στο γεγονός ότι ταλαντούχος Γερμανός ήταν ταυτόχρονα και καλλιτέχνης και μηχανικός. Έτσι σχεδίασε ένα έξυπνο σύστημα με αντίβαρα που επιτρέπει στα φωτιστικά Mantis να ρυθμίζονται με αμέτρητους τρόπους, ακροβατώντας πάντα στον αέρα με χάρη και συμμετρία.
Πέρα από τους βραχίονες όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ιδιόρρυθμο «καπέλο» του φωτιστικού, το οποίο είναι ασύμμετρο. Έτσι η συμμετρία των βραχιόνων έρχεται σε αντίστιξη με το «καπέλο» δημιουργώντας ένα μεταλλικό γλυπτό.

Αυτή είναι και η ομορφιά των φωτιστικών Mantis, βασίζονται σε αξίες διαχρονικές, και έτσι όχι μόνο παραμένουν επίκαιρα με το πέρασμα των ετών, αλλά γίνονται όλο και πιο κλασσικά και επιθυμητά. Το Mantis BS2 είναι το επιτοίχιο φωτιστικό της σειράς και διατίθεται από την Γαλλική εταιρία DCW éditions.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.