Αρχική Μόδα & Ένδυση Αυτόματο Ρολόι Χειρός NOMOS Metro Datum Gangreserve.

Αυτόματο Ρολόι Χειρός NOMOS Metro Datum Gangreserve.

by Andreas Rekopoulos
NOMOS Metro Datum Gangreserve

Το NOMOS Metro Datum Gangreserve από τον Βερολινέζο σχεδιαστή Mark Braun είναι ένα αυτόματο ρολόι χειρός που μετράει τον χρόνο με απόλυτη ακρίβεια και συνδυάζει την διαχρονική κομψότητα με το μοντέρνο στυλ.

Η ιδιαιτερότητα του σχεδίου είναι ότι παρότι το χρώμα του δίνει ένα μοντέρνο ύφος, το σύγχρονο στοιχείο έχει δεθεί άψογα με την λιτή διαχρονική εικόνα ενός κλασσικού ρολογιού. Το καντράν του είναι χρηστικό και όμως υπέροχα αφαιρετικό, διακοσμημένο με τα μόνο τα απαραίτητα, τους δείκτες, την ημερομηνία και έναν κομψό μετρητή που δείχνει τα αποθέματα ενέργειας (δηλαδή το επίπεδο φόρτισης του μηχανισμού).

Ο χαρακτήρας του NOMOS Metro Datum Gangreserve είναι πολυτελής, αλλά όχι κραυγαλέος, το σχέδιο δημιουργεί συνειρμούς που παραπέμπουν σε ένα μηχάνημα απόλυτης ακρίβειας που δείχνει τον χρόνο απλά, με πολύ όμορφο και ανάλαφρο τρόπο.

Η κατασκευάστρια εταιρία η Γερμανική NOMOS Glashütte είναι μια σχετικά νέα παρουσία στον χώρο, όμως ήδη έχει δημιουργήσει το δικό της φανατικό κοινό καθώς φτιάχνει εξαιρετικά κομψά ρολόγια, που είναι διακρατικά πολυτελή, απέριττά κομψά και καθόλου κραυγαλέα. Ακριβώς η ίδια φιλοσοφία που διέπει και τον σχεδιασμό του NOMOS Metro Datum Gangreserve, κάθε λεπτομέρεια είναι προσεγμένη, όμως μόνο το εκπαιδευμένο και παρατηρητικό μάτι θα εντοπίσει πόσο ιδιαίτερα είναι αυτό το κομψοτέχνημα στον καρπό σας.

Την κίνηση του ρολογιού έχει αναλάβει ο αυτόματος μηχανισμός NOMOS DUW 4401, ο πρώτος εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από την NOMOS μηχανισμός με χειροκίνητο κούρδισμα. Φτιάχνεται στην Γερμανία και διαθέτει μηχανισμό ημερομηνίας, σύστημα ένδειξης φόρτισης, 23 κεντρικά γρανάζια, δυνατότητα 6 μικρορυθμίσεων και φυσικά απόλυτη ακρίβεια μέτρησης.

To NOMOS Metro Datum Gangreserve είναι ένας αυτόματο ρολόι χειρός που ξεχωρίζει ευχάριστα ανάμεσα στα αμέτρητα κλασσικά ρολόγια και συγκαταλέγεται σίγουρα ανάμεσα στα αγαπημένα σχέδια «ρολογιών για κυρίους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.