Αρχική Τέχνη Υπέροχα ξύλινα γλυπτά από τον Willy Verginer.

Υπέροχα ξύλινα γλυπτά από τον Willy Verginer.

by Andreas Rekopoulos

Ο Willy Verginer είναι ένας Ιταλός καλλιτέχνης που δημιουργεί ξύλινα γλυπτά ανθρώπινων μορφών. Οι ξυλόγλυπτες αναπαραστατικές μορφές του δημιουργούνται από συμπαγή κομμάτια ξύλου και εν συνεχεία επιχρωματίζονται με ακρυλικές βαφές.Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει τον θεατή τόσο με την ιδιαίτερη προσοχή που δίνεται στη λεπτομέρεια, όσο και με την έντονα γραφιστική εντύπωση που αφήνουν οι χρωματικές πινελιές του καλλιτέχνη πάνω στα ξύλινα γλυπτά του.

Όσον αφορά την τεχνική του, ο Willy Verginer δεν διαφέρει από έναν τεχνίτη της ξυλογλυπτικής του Μεσαίωνα. Το στοιχείο που εκσυγχρονίζει το έργο του και κάνει το στυλ του μοναδικό, είναι αναμφισβήτητα το χρώμα και ο τρόπος που επιλέγει να το διαχειριστεί. Τα ξύλινα γλυπτά του βάφονται με έντονα χρώματα, βυθίζονται σε αυτά μέχρι τη μέση ή εξ ολοκλήρου, στολίζονται με χρωματιστούς φυτικούς διάκοσμους ή συνοδεύονται από χρωματιστά αξεσουάρ.

Με αυτόν τον τρόπο, ενώ τα ξύλινα γλυπτά του Willy Verginer είναι εκ πρώτης όψεως ρεαλιστικά και αναπαραστατικά, αποκτούν μία ισχυρή δόση σουρεαλισμού και γίνονται εξωπραγματικά. Στην εγκατάστασή του με τίτλο “Cecità Voluta” ο Verginer βάφει τα ξύλινα γλυπτά του πορτοκαλί, και τα κατακερματίζει για να δώσει την εντύπωση πως βυθίζονται στο νερό.

Ο Willy Verginer γεννήθηκε το 1957, ζει και εργάζεται στο Ortisei του Νότιου Tyrol της Ιταλίας. Το έργο του έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση και εκτίθεται σε γκαλερί σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.