Τσαγιέρα Κλεψύδρα Tea Time του Pengtao Yu.

Η τσαγιέρα κλεψύδρα Tea Time του σχεδιαστή Pengtao Yu ξεχωρίζει τόσο για την κομψή αισθητική της, όσο και για την άψογη λειτουργία της.

Οι γνώστες του τσαγιού γνωρίζουν ότι ο χρόνος που πρέπει να μείνουν τα φύλλα μέσα στο ζεστό νερό είναι πολύ σημαντικός για τη γεύση του. Πολλοί χρησιμοποιούν χρονόμετρο ή μία μικρή κλεψύδρα για να τον υπολογίσουν. Από το μικρό αυτό παραδοσιακό εργαλείο μέτρησης του χρόνου είναι εμπνευσμένη και η τσαγιέρα του σχεδιαστή Pengtao Yu, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στο να παραμείνει το προϊόν του όσο το δυνατόν πιο κοντά στις παραδοσιακές και απλές αξίες της παρασκευής του τσαγιού.

Η τσαγιέρα κλεψύδρα αποτελείται από δύο γυάλινα δοχεία με διπλά τοιχώματα για θερμομόνωση τα οποία ενώνονται μέσα από έναν κεντρικό μηχανισμό χρονομέτρου. Τα δοχεία προσαρμόζονται στο χρονόμετρο – δακτύλιο με λαστιχάκια. Αφού τοποθετήσει κανείς τα φύλλα του τσαγιού και το νερό στο ένα δοχείο, προσαρμόζει το δεύτερο δοχείο από πάνω και ρυθμίζει στο χρονοδιακόπτη την επιθυμητή διάρκεια. Ο χρονοδιακόπτης ενεργοποιείται μόλις αναποδογυριστεί η τσαγιέρα Tea Time και το τσάι αρχίζει να ρέει μέσα στο δεύτερο δοχείο όπως η άμμος στην κλεψύδρα.

Το χρονόμετρο είναι μηχανικό (με ελατήριο) και όχι ηλεκτρονικό για να τονιστεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας και η λιτή τεχνολογία του σχεδιασμού, σύμφωνα με τις προθέσεις του Pengtao Yu. Η τσαγιέρα Tea Time έχει βραβευτεί με το Red Dot Design Award (Best of the Best 2011) και με το βραβείο IDEA (Bronze).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Προσθήκη

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Κορυφή