Αρχική Σπίτι & Design Συλλογή επίπλων Kontaki Design.

Συλλογή επίπλων Kontaki Design.

by Andreas Rekopoulos
Kontaki Design

Η Kontaki Design είναι μια νεοσύστατη Ελληνική εταιρία που ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων και επίπλων.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή γίνεται στην Ελλάδα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και είναι όλα αριθμημένα και μοναδικά. Το αντικείμενο ως έργο τέχνης χωρίς να χάνει την χρηστικότητα του και κατασκευασμένο με την καλύτερη ποιότητα υλικών είναι η φιλοσοφία της Kontaki design. Αποφεύγοντας να συλλάβει το έπιπλο ως ένα transformer αντικείμενο που εξυπηρετεί ποικιλοτρόπως, η Kontaki Design προσπαθεί να διατηρήσει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του για να επιτύχει την “συνομιλία” μαζί του και να προσδιορίσει την θέση που του αρμόζει να καταλαμβάνει στον χώρο.

H αναζήτηση της ποιότητας γίνεται μέσα από την επιλογή υλικών που αντέχουν στην χρήση και στον χρόνο. Έτσι στα δημιουργήματα της Kontaki Design θα συναντήσει κάποιος μασίφ ξύλα, ποιοτικά δέρματα, Corian και μέταλλο, υλικά που προσδιορίζουν σαφώς την αντικειμενική αξία του επίπλου.

Από την Kontaki Design: «Επιχειρούμε να δώσουμε την αίσθηση μιας ονειρικής διάθεσης σε έναν κόσμο που τα αντικείμενα συνυπάρχουν μαζί μας και “κινούνται” σαν να προϋπήρχαν πριν τα ανακαλύψουμε. Η πηγή της έμπνευσης είναι συνάρτηση του αυθορμητισμού και της απόδρασης από το επιτηδευμένο design, από τους κανόνες που συνωστίζονται γύρω από αυτό. Βαθύτερη επιθυμία μας είναι η “απογύμνωση” του αντικειμένου από το περιττό “βάρος” του.

Δεν μας αφορά η μεγάλη παραγωγή, ούτε η εντύπωση που προκαλεί η υπερπαραγωγή,  μας ενδιαφέρει η αναζήτηση της ποιότητας στη ζωή μας και (γιατί όχι;) η ανάδειξη του λάθους ή των ελαττωμάτων της έμπνευσης.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.