Αρχική Τέχνη Πολύχρωμα Γκράφιτι από τον Okuda San Miguel.

Πολύχρωμα Γκράφιτι από τον Okuda San Miguel.

by Anna Karataglidou
Oscar Okuda San Miguel Graffiti & Art

Ο Ισπανός καλλιτέχνης του δρόμου Oscar (Okuda) San Miguel Erice εντυπωσιάζει με τις ιδιαίτερης αισθητικής πολύχρωμες γκράφιτι δημιουργίες του.

Ο Okuda San Miguel έχει παρουσιάσει εξαιρετικά ευρεία γκάμα καλλιτεχνικού έργου που κυμαίνεται από τη φωτογραφία και τη ζωγραφική “εντός θυρών”, η οποία φιλοξενείται σε σημαντικές γκαλερί παγκοσμίως μέχρι και τοιχογραφίες γκράφιτι σε δημόσιους χώρους.

Γεννημένος στη Santander το 1980 ο Oscar (Okuda) San Miguel Erice είναι Ισπανός και σπούδασε Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Από την αρχή της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας το 1997 η δουλειά του στους δρόμους και σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια είχε ένα ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στυλ. Όταν συμμετείχε στο ProjectΙΑΜ το 2009 μαζί με τους San και Nano4814 η δουλειά του ωρίμασε και ακολούθησε ένα πιο προσωπικό στυλ.

Από τότε γνώρισε ιδιαίτερη αναγνώριση και δουλειές του έχουν διακοσμήσει αφίσες και εκθέσεις εταιρειών όπως η PUMA, η ADIDAS, η POLO by Ralph Lauren, η Κia MOTORSκαι άλλες.

Γεωμετρικές φόρμες με έντονους χρωματισμούς συγκρούονται με γκρίζες και οργανικές μορφές σε ένα σύνολο που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ποπ σουρεαλισμός στην τέχνη του δρόμου. Τα θέματα τα οποία εκφράζει είναι πολλά και τα έργα του διαπραγματεύονται τις αντιθέσεις του υπαρξισμού, το σύμπαν, το άπειρο, το νόημα της ζωής, την ψευδή αίσθηση της ελευθερίας που δημιουργεί ο καπιταλισμός. Τα γκράφιτι του Okuda San Miguel παρουσιάζουν στο κοινό τη σύγκρουση μεταξύ της μοντέρνας εποχής και των πολιτισμικών ριζών μας, αλλά και την εσωτερική σύγκρουση του ανθρώπινου όντος με τον εαυτό του.

Στις εικόνες έχουμε επιλέξει μερικές από τις τελευταίες δημιουργίες του σε τοίχους και κτίρια, και μερικά δείγματα των εκτιθέμενων σε γκαλερί έργων του. Πολύχρωμες και πολύτιμες τοιχογραφίες γκράφιτι που ομορφαίνουν τον αστικό χώρο και προβληματίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.