Αρχική Σπίτι & Design Έπιπλο μπουφέ Mondrian της Boca Do Lobo.

Έπιπλο μπουφέ Mondrian της Boca Do Lobo.

by Andreas Rekopoulos
Boca Do Lobo Mondrian

Ασύμμετρο, άκρως πρωτότυπο και διαφορετικά μοντέρνο. Το έπιπλο μπουφέ Mondrian κατασκευάζεται στο Rio Tinto της Πορτογαλίας από την εταιρία Boca Do Lobo και είναι αυστηρά χειροποίητο.

Το τετραγωνισμένο σχέδιο είναι εμπνευσμένο από τους πίνακες του Ολλανδού καλλιτέχνη Piet Mondrian, εξ ου και το όνομα. Η τεχνοτροπία τετραγωνισμού του Mondrian είναι έκδηλη στο σχέδιο του επίπλου, αλλά οι θαυμαστές του διάσημου Ολλανδού θα προσέξουν ότι λείπουν τα χρωματιστά στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν τους πίνακες του. Το παιχνίδισμα των χρωμάτων στο έπιπλο Mondrian έχει αντικατασταθεί από μια ποικιλία διαφορετικών υλικών  τα οποία είναι συνδεδεμένα έτσι ώστε να δημιουργείται ένα συμμετρικό συνονθύλευμα φαινομενικά αταίριαστων στοιχείων.

Το Mondrian ξεχωρίζει διότι παντρεύει ιδανικά στοιχεία σύγχρονου design όπως το γυάλινο πλαίσιο με στοιχεία κλασσικού design όπως τα χρυσά ανάγλυφα χερούλια με έναν τρόπο μοναδικό. Ανήκει στην σειρά “περιορισμένης παραγωγής” της Boca Do Lobo και είναι περισσότερο τέχνη παρά χρηστικό έπιπλο. Αναμφισβήτητα ένα αντικείμενο μοναδικό και συλλεκτικό που διαφέρει πραγματικά από οτιδήποτε άλλο και αποπνέει αίσθηση “πειραματικού design” και πολυτέλειας ταυτόχρονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.