Αρχική Τεχνολογία Ηλιακό πληκτρολόγιο Logitech K750 Solar Keyboard.

Ηλιακό πληκτρολόγιο Logitech K750 Solar Keyboard.

by Andreas Rekopoulos

Το νέο πληκτρολόγιο της Logitech φορτίζει με το φως καταργώντας την ανάγκη για μπαταρίες και κάνοντας μια στροφή προς την οικολογία αλλά και την ευκολία των χρηστών.

Όλοι νομίζω γνωρίζουμε τα ηλιακά κομπιουτεράκια που δεν χρειάζονται ποτέ μπαταρίες, διευκολύνοντας έτσι την ζωή μας. Η Logitech διέγνωσε πρώτη ότι και τα πληκτρολόγια υπολογιστών ανήκουν στην ίδια κατηγορία συσκευών, είναι ευρέως διαδομένα, χρησιμοποιούνται σε φωτεινούς χώρους και έχουν ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Έτσι δημιούργησε ένα πληκτρολόγιο που φορτίζει με φως και καταργεί ολοκληρωτικά  την χρήση μπαταριών. 

Χάρη στις ενσωματωμένες ηλιακές κυψέλες υψηλής απόδοσης το K750 Solar Keyboard της Logitech λειτουργεί με την ενέργεια του φωτός ακόμη και σε εσωτερικού χώρους. Μάλιστα μια πλήρη φόρτιση αρκεί για λειτουργία 3 μηνών ακόμη και αν το πληκτρολόγιο παραμείνει σε πλήρες σκοτάδι.

Εκτός όμως από την ηλιακή φόρτιση το K750 έχει και έναν ευρύτερο οικολογικό σχεδιασμό. Δεν περιέχει καθόλου PVC και η συσκευασία του προέρχεται από ανακυκλωμένο χαρτί σε μια προσπάθεια για την ελάχιστη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση.  Στον τομέα του Design το Κ750 ξεχωρίζει για το εξαιρετικά λεπτό του προφίλ, καθώς έχει πάχος μόλις 0,8 εκατοστά! Η κομψή του γραμμή σε συνδυασμό με το ποιοτικό φινίρισμα και τα χαμηλού προφίλ πλήκτρα κερδίζουν τις εντυπώσεις και προσθέτουν στυλ σε οποιαδήποτε επιφάνεια εργασίας. Το K750 είναι διαθέσιμο σε μαύρο χρώμα, καθώς και σε αλουμίνιο σε 4 διαφορετικά χρώματα  για τους φίλους των Mac. Ενδεικτική τιμή για την Ευρώπη 79€.

Τo Logitech K750 Wireless  Solar Keyboard συνδέεται με το PC σας με ασύρματη τεχνολογία 2.4 GHz, εξασφαλίζοντας έτσι εξαιρετική εμβέλεια σήματος και σύνδεση χωρίς καθυστερήσεις. Το USB dongle (πομποδέκτης) του K750 είναι πολύ μικρό σε μέγεθος, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα για χρήση σε Laptop. Επίσης είναι συμβατό με τα περισσότερα ποντίκια της Logitech, έτσι εάν χρησιμοποιείτε ποντίκι Logitech δεν χρειάζεται να συνδέσετε δεύτερο USB. Τέλος το Κ750 συνοδεύεται και από ένα ειδικό softwareτο οποίο ελέγχει το επίπεδο της μπαταρίας και σας ειδοποιεί όταν το πληκτρολόγιο χρειάζεται περισσότερο φως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.