Αρχική Σπίτι & Design Συλλογή από καθρέφτες KARIMIRROR του Karim Rashid.

Συλλογή από καθρέφτες KARIMIRROR του Karim Rashid.

by Andreas Rekopoulos
KARIMIRROR Collection Karim Rashid Robba Edition

Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής Karim Rashid παρουσιάζει τη νέα συλλογή από καθρέφτες KARIMIRROR για την Γαλλική εταιρία Robba Edition.

H KARIMIRROR Collection αποτελείται από τέσσερις μοναδικούς καθρέφτες καθένας από τους οποίους διακρίνεται για το ξεχωριστό του στυλ. Κάθε καθρέφτης της συλλογής κατασκευάζεται από υψηλής ποιότητας ακρυλικό αντανακλαστικό γυαλί-καθρέφτη. Τα περίπλοκα σχήματα και σχέδια απαιτούν τεχνική κοπής απόλυτης ακρίβειας και δημιουργούνται με laser. Η συλλογή περιλαμβάνει 4 εντυπωσιακά σχέδια που το καθένα διαθέτει το δικό του ξεχωριστό στυλ και χαρακτήρα.

Ο καθρέφτης Mirage αποτελείται από είκοσι λεπτές λωρίδες ανακλαστικού γυαλιού καθρέφτη οι οποίες τοποθετούνται η μία κάτω από την άλλη συνθέτοντας ένα μοναδικό ιλουζιοντιστικό αποτέλεσμα. Σαν να ήταν μεταλλικές περσίδες σε παράθυρο τις οποίες κάποιος έχει μόλις μετακινήσει, οι λωρίδες καθρέφτη σχηματίζουν ελαφρές καμπύλες δημιουργώντας την αίσθηση μιας ανεπαίσθητης κίνησης. Η παραμόρφωση και η κατάργηση της παραλληλίας σε συνδυασμό με τις ιδιότητες του υλικού, εντείνουν το σκηνικό της ψευδαίσθησης.

Ο καθρέφτης Karma με τη σειρά του παρουσιάζει ένα σύνολο παράλληλων γραμμών οι οποίες με τη βοήθεια της ψηφιακής επεξεργασίας τίθενται σε κίνηση και περνούν από τις δύο στις τρεις διαστάσεις. Δώδεκα εγχάρακτες γραμμές διατρέχουν την επιφάνεια του καθρέφτη, συναντώνται και απομακρύνονται για να  δημιουργήσουν ένα σύνολο από συμμετρικές διατάξεις που εντυπωσιάζει.

Στη σειρά από καθρέφτες KARIMMIROR συναντάμε επίσης και τον καθρέφτη Tattoo, έναν εκπληκτικό καθρέφτη που μπορεί να επεκτείνεται προς όλες τις πλευρές ενώνοντας τον έναν Tattoo με τον επόμενο. Ο καθρέφτης Tattoo είναι διακοσμημένος με παιχνιδιάρικα μοτίβα που παραπέμπουν στα γραφιστικά εφέ και στην Pop Art. Τα μοτίβα αυτά κόβονται από τα όρια του καθρέφτη για να ολοκληρωθούν με κάθε επιπλέον προσθήκη.

Το τελευταίο κομμάτι της σειράς KARIMIRROR είναι ο πιο κλασικός καθρέφτης Supervova, ένας εντυπωσιακός οβάλ καθρέφτης που αποτελείται από πολλές λεπτές λωρίδες ανακλαστικού γυαλιού καθρέφτη. Κάθε λωρίδα ξεκινώντας από λεπτή ευθεία παραμορφώνεται και διογκώνεται προς το μέσο της και όλες μαζί συνθέτουν έναν οβάλ εντυπωσιακό και αποσπασματικό καθρέφτη.

Ο Κarim Rashid είναι ένας πολύ-βραβευμένος και ταλαντούχος designer, που γεννήθηκε στη Αίγυπτο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1993 στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει περισσότερα από 3.000 σχέδια στο ενεργητικό του και έχει λάβει περισσότερα από 300 βραβεία, ενώ το έργο του συναντάται σε περισσότερες  από 35 χώρες στο κόσμο.

Ο Karim Rashid εκθέτει έργα του σε γκαλερί τέχνης σε όλο τον κόσμο, ενώ πολλά βρίσκονται σε 20 μόνιμες συλλογές. Έχει κερδίσει επανειλημμένα τα εξής βραβεία: Red Dot Design Award, Chicago Athenaeum Good Design award, I.D. Magazine Annual Design Review, IDSA Industrial Design Excellence Award.

Η γαλλική εταιρεία Robba Edition ειδικεύεται στην κατασκευή ποιοτικών αντικειμένων design σε συνεργασία με σημαντικούς σχεδιαστές από όλο τον κόσμο. Τα σχέδια των καθρεφτών δημιουργούνται από την αρχή και το αποτέλεσμα οδηγεί σε πρωτότυπα οπτικά εφέ που ακροβατούν ανάμεσα στην ποίηση και την τέχνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.