Στεγνωτήριο πιάτων High & Dry από τους Black+Blum.

Τα στεγνωτήρια πιάτων είναι ίσως το πιο παραμελημένο αξεσουάρ κουζίνας από άποψης βιομηχανικού design. Παρότι σε κάθε κουζίνα υπάρχει και ένα στεγνωτήριο, σχεδόν καμία εταιρία δεν έχει ασχοληθεί να εξελίξει την μορφή και την χρηστικότητα του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Όλα αυτά όμως αλλάζουν με το στεγνωτήριο High & Dry από το σχεδιαστικό δίδυμο Black+Blum. Με μορφή εμπνευσμένη από αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, όπως το εικονιζόμενο μουσείο τέχνης του Μιλγουώκι, σχεδιασμένο από τον Σαντιάγκο Καλατράβα, το High & Dry μοιάζει περισσότερο με μακέτα κάποιου φουτουριστικού κτιρίου παρά με στεγνωτήριο πιάτων. Εκτός από λειτουργικό, καταλήγει να είναι ένα πολύ εντυπωσιακό διακοσμητικό κουζίνας. Παράλληλα, ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία των Black+Blum η μορφή του αντικειμένου συμβάλει καθοριστικά στην χρηστικότητα.

Το High & Dry μπορεί να διπλώσει και να γίνει επίπεδο για οικονομία χώρου, οι όρθιες ακίδες χρησιμεύουν για το στράγγισμα ποτηριών τα οποία στεγνώνουν τάχιστα λόγο του καλύτερου αερισμού, η δίοδος στραγγίσματος του νερού είναι ρυθμιζόμενη ώστε το νερό να κατακρατείται στην πιατέλα του στεγνωτηρίου ή να ρέει προς τον νεροχύτη, τα στελέχη που ανάμεσα τους τοποθετούνται τα πιάτα είναι εύκαμπτα και μπορούν να φιλοξενήσουν σκεύη με διαφορετικό μέγεθος και πάχος. Τέλος περιλαμβάνεται και θήκη για μαχαιροπήρουνα που κουμπώνει σε οποιοδήποτε σημείο του στεγνωτηρίου επιθυμείτε και έχει τρύπα στραγγίσματος στον πάτο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Προσθήκη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.