Αρχική Τέχνη Η Τέχνη της τακτοποίησης, του Ursus Wehrli.

Η Τέχνη της τακτοποίησης, του Ursus Wehrli.

by Andreas Rekopoulos
The Art Of clean Up by Ursus Wehrli

Το επερχόμενο βιβλίο με τίτλο “The Art of Clean Up” του Ελβετού καλλιτέχνη και κωμικού Ursus Wehrli πραγματεύεται την “τέχνη της τακτοποίησης” με την χρήση όμορφων φωτογραφιών και της σωστής δόσης χιούμορ.

Στις αναπάντεχες φωτογραφίες του ο Ursus Wehrli βάζει σε τάξη καθημερινές εικόνες “χάους”. Η τακτοποίηση ακολουθεί κριτήρια όπως το μέγεθος, το χρώμα, το σχήμα και το είδος των αντικειμένων. Έτσι ο ψυχαναγκασμός συναντά το χιούμορ με σκοπό το “χάος” να αντικατασταθεί από τάξη.

Πρόκειται για το μανιφέστο της τετράγωνης λογικής εκφρασμένο μέσα από εικόνες ή για το μανιφέστο του απόλυτου ψυχαναγκασμού? Θα μπορούσε ακόμη και να οριστεί ως ένα “τακτοποιημένο” είδος μοντέρνας τέχνης. Εγώ πάντως το βρίσκω μια διακωμώδηση της έννοιας “τάξη” και παράλληλα μια τεκμηρίωση της υποκειμενικότητας του όρου. Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες στην συνέχεια του άρθρου και  αποφασίστε πως ταιριάζει στην δική σας αντίληψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.