Αρχική Τεχνολογία Στερεοφωνικά ακουστικά Bluetooth, LG Tone.

Στερεοφωνικά ακουστικά Bluetooth, LG Tone.

by Andreas Rekopoulos
LG Tone Bluetooth Headset

Τα στερεοφωνικά ακουστικά Bluetooth TONE της LG διαφέρουν ουσιαστικά από τα συνηθισμένα Bluetooth ακουστικά σε design αλλά και σε χρηστικότητα.

Η συνηθισμένη προσέγγιση στον σχεδιασμό στερεοφωνικών ακουστικών Bluetooth είναι είτε χονδροειδής κατασκευές που «πιάνουν» στο πίσω μέρος του αυτιού, είτε μικρά ελαφριά ακουστικά που σε έντονη αθλητική δραστηριότητα πιθανόν θα φύγουν και θα τα ψάχνετε. Η LG ακολουθεί μια πρωτοποριακή λύση, τα ακουστικά κρέμονται από ένα ιδιόμορφο κολιέ. Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να σας φύγουν, στηρίζονται εύκολα και παράλληλα το μικρόφωνο ομιλίας και όλα τα απαραίτητα πλήκτρα χειρισμού βρίσκονται σε ένα βολικό σημείο.

Η σειρά Tone ξεκίνησε με τα LG HBS700 Tone και η επιτυχία του αρχικού μοντέλου οδήγησε στην εξέλιξη του, το LG HBS730 Tone+ εμφανισιακά και τα δύο μοντέλα είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Εκτός όμως από τον εργονομικό σχεδιασμό τους τα ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά Bluetooth της LG έχουν πολλές ακόμη εξελιγμένες τεχνολογίες και χρηστικές ευκολίες. Το τρέχον μοντέλο, το LG HBS730 Tone+ προσφέρει 15 ώρες ομιλίας ή 10 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και 500 ώρες αναμονή. Μια κορυφαία επίδοση μου οφείλεται στον σχεδιασμό τύπου κολιέ ο οποίος επιτρέπει την τοποθέτηση μεγάλης μπαταρίας. Παράλληλα όταν δεν χρησιμοποιείτε τα LG Tone+ τα ακουστικά «κουμπώνουν» μαγνητικά στις ειδικά διαμορφωμένες υποδοχές του κολιέ ώστε να μην κρέμονται.

Από άποψη τεχνολογικών καινοτομιών τα LG HBS730 Tone+ διαθέτουν ευκολίες που ελάχιστα άλλα στερεοφωνικά ακουστικά Bluetooth έχουν. Όπως Bluetooth Version 3.0, τεχνολογία aptX για καθαρό λεπτομερή ήχο, voice dialing, Text To Speech , A2DP (Advanced Audio Distribution Profile), AVRCP (Audio/Video Remote Control Profile) , φίλτρο θορύβου για καθαρές συνομιλίες, Advanced Multipoint για ταυτόχρονη σύνδεση πολλαπλών συσκευών, και ότι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα στεροωνικό ακουστικό Bluetooth.

Ο σχεδιασμός των Bluetooth ακουστικών LG Tone δείχνει κομψός και προσθέτει ένα ιδιαίτερο “gadget στυλ” σε οποιαδήποτε εμφάνιση, όμως το βασικότερο στοιχείο είναι ότι διευκολύνει πρακτικά στην καθημερινή χρήση. Για παράδειγμα το μικρόφωνο ομιλίας που δεν βρίσκεται δίπλα στο αυτί σας όπως σε άλλα ακουστικά, αλλά ακριβώς κάτω από το σαγόνι σας σε ένα ιδανικό σημείο είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Όπως και το γεγονός όλα τα κουμπιά ελέγχου βρίσκονται ακριβώς μπροστά σας στο σημείο που τα βλέπετε και δεν χρειάζετε να ψηλαφίζετε ψάχνοντας το επιθυμητό κουμπί.

Τέλος τα ευχάριστα νέα είναι ότι τα στερεοφωνικά ακουστικά Bluetooth LG Tone με ενδεικτική τιμή $70 είναι προσιτά και κινούνται σε ένα κόστος που είναι στην βάση της κατηγορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.