Αρχική Διάφορα Red Bull Art of Motion 2012, διαγωνισμός Parkour στην Σαντορίνη.

Red Bull Art of Motion 2012, διαγωνισμός Parkour στην Σαντορίνη.

by Andreas Rekopoulos
Red Bull Art of Motion 2012 Santorini

Το επόμενο Σάββατο (29 Σεπτεμβρίου), 21 από τους κορυφαίους αθλητές Parkour στον κόσμο θα μαζευτούν στην Σαντορίνη για να συμμετάσχουν σε έναν μοναδικό αγώνα στα πλαίσια του Red Bull Art of Motion 2012.

Με φόντο την μαγευτική καλντέρα και το μοναδικό τοπίο της Σαντορίνης οι 21 traceurs θα αναμετρηθούν αψηφώντας την βαρύτητα και ακροβατώντας στις ταράτσες και τα σοκάκια του νησιού. Το σκηνικό είχε επαναληφτεί πέρυσι στο Red Bull Art of Motion 2011, όπου ριψοκίνδυνες αναρριχήσεις, απίθανα άλματα και τολμηρά tricks, συνέθεσαν έναν έντονο και εντυπωσιακό αγώνα έως το σημείο του τερματισμού.

Έως ότου διεξαχθεί το Red Bull Art of Motion 2012 ας θυμηθούμε τι είχε γίνει το 2011. Ο Pavel Petkuns από την Λετονία ήταν ο τελικός νικητής, ο Yoan Leroux από τη Γαλλία τερμάτισε δεύτερος, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Βέλγος Gaetan Bouillet. Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η MINI η οποία απένειμε το έπαθλο “ΜΙΝΙ Sickest Trick Award” στον Paolo Tavares για την άψογη εκτέλεση μιας κίνησης Gainer Precision.

Όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ομορφιά της Σαντορίνης με τον νικητή να δηλώνει ότι “Πρόκειται για μια μαγική πίστα”. Έτσι το Φηροστεφάνι της Σαντορίνης κατοχυρώθηκε ως ο “παράδεισος” του Parkour και του Freerunning και ανακηρύχτηκε η πιο “φυσική” πίστα τον κόσμο. Στην συνέχεια του άρθρου μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο και να θαυμάσετε μια συλλογή από εντυπωσιακές φωτογραφίες δράσης με φόντο τα γραφικά σοκάκια, τα λευκά σπίτια και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

(Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από το Red Bull Art of Motion 2011).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.