Αρχική Διάφορα Πρωτότυπα γλυκά αρχιτεκτονήματα από την Dinara Kasko.

Πρωτότυπα γλυκά αρχιτεκτονήματα από την Dinara Kasko.

by Andreas Rekopoulos
ΓΠρωτότυπα Γλυκά αρχιτεκτονήματα από την Dinara Kasko

Η Ουκρανή σεφ ζαχαροπλαστικής Dinara Kasko δημιουργεί μοναδικά και άκρως πρωτότυπα γλυκά αντλώντας έμπνευση από την μοντέρνα αρχιτεκτονική.

Φυσικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Dinara Kasko ενσωματώνει με τέτοια αρμονία την σύγχρονη αρχιτεκτονική στα πρωτότυπα γλυκά της, η δημιουργός διαθέτει σημαντικό υπόβαθρο στην αρχιτεκτονική αλλά και στον 3D σχεδιασμό.  Η Dinara σπούδασε σχέδιο στο Kharkov University Architecture School και εργάστηκε για αρκετά χρόνια  ως σχεδιάστρια μοντέλων 3D στην Ολλανδία. Παράλληλα όμως με την σχεδιαστική της δουλειά δεν ξέχασε ποτέ το πάθος της για τη ζαχαροπλαστική, με την οποία ασχολείται από 17 χρονών. Έτσι όταν επέλεξε να αποσυρθεί από τη δουλειά της μετά τη γέννηση του παιδιού της, αποφάσισε να συνδυάσει τις δεξιότητες της σε ένα πρωτοποριακό project που δένει αρμονικά την αρχιτεκτονική με την ζαχαροπλαστική.

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της νεαρής Ουκρανής χρησιμοποιούν γεωμετρικές αρχές δόμησης όπως την χρυσή συμμετρία, τον τριγωνισμό, το διάγραμμα Voronoi και την βιομιμητική. Σχεδιάζοντας με βάση αρχές της αρχιτεκτονικής η Dinara επιτυγχάνει την δημιουργία γλυκών με τέλεια γεωμετρία και απαράμιλλη υφή, που θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως βρώσιμα έργα τέχνης.

Για να δημιουργήσει όμως τα πρωτότυπα γλυκά της δεν αρκούσε μόνο η σύλληψη του σχεδιασμού, η αυτοδίδακτη ζαχαροπλάστης εξέλιξε και δικές τις καινοτόμες μεθόδους ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας τεχνολογίες 3D-Modeling αλλά και 3D-Printing. Αρχικά χρησιμοποιεί το γνωστό software 3D σχεδιασμού 3ds Max της Autodesk για να σχεδιάσει τα γλυκά της και κατόπιν εκτυπώνει το ανάλογο καλούπι σε 3D εκτυπωτή, το οποίο χρησιμοποιεί για να φτιάξει δικές της φόρμες σιλικόνης.

Αφού η Dinara τελειοποίησε συστηματικά την μέθοδο σχεδιασμού και καλουπώματος, το επόμενο βήμα ήταν να βελτιώσει την τεχνική της παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια δίπλα σε έμπειρους επαγγελματίες. Τέλος κάνοντας μόνη της πολλούς πειραματισμούς για να πετύχει απόλυτα ακριβές αποτέλεσμα σε σχήμα, σύνθεση, χρώμα, υφή, και μείγμα υλικών, ολοκλήρωσε τα νόστιμα έργα τέχνης της.

Παρεμπίπτοντος μια και αναφερθήκαμε στο μείγμα υλικών όπως θα περίμενε κανείς οι συνθέσεις των γεύσεων είναι άκρως εξεζητημένες και πρωτότυπες. Η Dinara Kasko συνδυάζει παραδοσιακά υλικά ζαχαροπλαστικής όπως μους σοκολάτας, παντεσπάνι και μαρέγκα, με άλλες πιο τολμηρές γεύσεις όπως γκουάβα, μάνγκο κονφί μούρων, δημιουργώντας μια δικής της μοναδική γευστική παλέτα.

Απολαύστε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές και πρωτότυπες δημιουργίες της Dinara Kasko παρακάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.