Αρχική Τεχνολογία Το Oxygen Audio O-Car, μετατρέπει το iPhone σε στερεοφωνικό αυτοκινήτου.

Το Oxygen Audio O-Car, μετατρέπει το iPhone σε στερεοφωνικό αυτοκινήτου.

by Andreas Rekopoulos
Oxygen Audio O-Car

Το O-Car της Γαλλικής Oxygen Audio είναι το πρώτο ηχοσύστημα αυτοκινήτου που προσφέρει απόλυτη ενσωμάτωση με κινητό τηλέφωνο, συγκεκριμένα με το δημοφιλές iPhone της Apple.

Πολλές εταιρίες έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν λύσεις για την ενσωμάτωση του iPhone στο αυτοκίνητο. Έτσι εύκολα βρίσκει κάποιος βάσεις αυτοκινήτου iPhone για το παρμπρίζ, συστήματα docking που τοποθετούν το iPhone στο ντουλαπάκι, συστήματα που φορτίζουν το τηλέφωνο και δίνουν δυνατότητα ανοιχτής ακρόασης, και πολλά άλλα. Η Oxygen Audio όμως προχωράει αρκετά βήματα παραπάνω και κυριολεκτικά μετατρέπει το iPhone σε στερεοφωνικό αυτοκινήτου.

Το O-Car συνεργάζεται με iPhone 3G, 3GS, 4 αλλά και με το νέο iPhone 4S. Χρησιμοποιεί το τηλέφωνο ως οθόνη και ο χειρισμός του στερεοφωνικού γίνεται από το touch screen του τηλεφώνου. Το iPhone μπορεί να τοποθετηθεί σε οριζόντια ή κατακόρυφη θέση και έχετε φυσικά πρόσβαση στην μουσική βιβλιοθήκη, στο GPS, σε ανοιχτή ακρόαση και σε ότι app έχετε εγκατεστημένο στην συσκευή σας. Ξεχάστε λοιπόν τις άκομψες βάσεις στο παρμπρίζ και τους φορτιστές αυτοκινήτου με τα καλώδια να κρέμονται από εδώ και από εκεί, το O-Car είναι η απόλυτη λύση για ενσωμάτωση του iPhone στο αυτοκίνητο.

Το O-Car δίνει εντελώς νέα έννοια στην ενσωμάτωση κινητού στο αυτοκίνητο και εισάγει μια σειρά μοναδικές ευκολίες. Καταρχάς τοποθετεί το τηλέφωνο στην πιο εργονομικά σωστή θέση για ασφαλή χειρισμό, εκεί δηλαδή που ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου έβαλε το στερεοφωνικό. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι απουσιάζουν οριστικά τα γνωστά καλώδια που κρέμονται, είτε είναι καλώδια ήχου, είτε καλώδια φόρτισης. Παράλληλα όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να κρύβετε την «πρόσοψη» του στερεοφωνικού, απλά παίρνετε το κινητό σας και φύγατε.

Ο χειρισμός του στερεοφωνικού από το touch screen του κινητού επιτρέπει εύκολη πλοήγηση σε πολύπλοκα μενού όπως χαοτικές αρχειοθήκες από MP3, φωνητική κλήση, και πολλά άλλα. Εάν έχετε πακέτο δεδομένων 3G στο συμβόλαιο σας, το αυτοκίνητο σας αποκτά πλέον και Internet. Έτσι μπορείτε πχ. να ακούσετε Internet Radio μέσα από τα ηχεία του αυτοκινήτου ή να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλη Online εφαρμογή με ήχο από τα ηχεία του αυτοκινήτου, για παράδειγμα το δημοφιλές Youtube.

Τέλος καθώς το Oxygen Audio O-car δεν έχει καν οθόνη έχει χαμηλότερο κόστος κατασκευής από ένα υχοσυστημα που περιλαμβάνει και οθόνη, έτσι προσφέρει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά με ενδεικτική τιμής λιανικής 250€.

Μοναδικό μειονέκτημα ότι αν κάποιος άλλος οδηγήσει το αυτοκίνητο σας, χωρίς iPhone επάνω του δεν θα έχει στερεοφωνικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.