Αρχική Τέχνη Σουρεαλιστικές ελαιογραφίες από τον Juan Barletta.

Σουρεαλιστικές ελαιογραφίες από τον Juan Barletta.

by Andreas Rekopoulos

Ο Αργεντινός Juan Barletta παρουσιάζει πρωτότυπες σουρεαλιστικές ελαιογραφίες με επιρροές από την Pop Art και τα Comic Books.

Οι πίνακες του είναι ζωγραφισμένοι με λάδι, όμως η ιδιαίτερη τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί τους κάνει να μοιάζουν σαν να φτιάχτηκαν με Photoshop ή Illustrator και να εκτυπώθηκαν από μηχάνημα.

Προσωπικά μου αρέσει ιδιαίτερα η εκτεταμένη χρήση έντονων χρωμάτων και αυτή η αισθητική Digital Graphics που έχουν τα έργα του. Οι πίνακες του Barletta δίνουν μια αίσθηση υπεροχής του ανθρώπου σε σχέση με την μηχανή, καθώς η δουλειά του γίνεται με το χέρι και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πλέον εξελιγμένα προγράμματα επεξεργασίας γραφικών. Απολαύστε μερικά χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς του στην συνέχεια του άρθρου.

Ο Barletta γεννήθηκε το 1974 και σπούδασε ζωγραφική στην σχολή καλών τεχνών του Neuquen. Παρότι έχει παρακολουθήσει μαθήματα δίπλα στους Tuliode Sagastizabal και Elsa Soiblman είναι ουσιαστικά ένας αυτοδίδακτος ζωγράφος με ιδιαίτερο δικό του στυλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.