Αρχική Τέχνη Γλυπτά από σκιές του Fabrizio Corneli.

Γλυπτά από σκιές του Fabrizio Corneli.

by Andreas Rekopoulos
Shadow Art by Fabrizio Corneli

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Fabrizio Corneli δημιουργεί απίστευτα εντυπωσιακά γλυπτά φτιαγμένα από φως και σκιές.

Το δημιουργήματα του βασισμένου στην Φλωρεντία καλλιτέχνη είναι αποτέλεσμα λεπτομερών μαθηματικών υπολογισμών όσων αφορά την διάχυση και την προβολή του φωτός. Χρησιμοποιώντας μαθηματικές εξισώσεις και ακολουθίες ο Fabrizio Corneli υπολογίζει προσεκτικά την γεωμετρία και τα σχήματα των σκιών, ώστε τα μικρά του γλυπτά να δημιουργήσουν μεγάλες εντυπωσιακές σκιές όταν φωτιστούν. Όπως λέει και ο ίδιος “Το φως είναι ενέργεια που δημιουργεί μορφές”.

Με τα φώτα σβηστά τα γλυπτά του Fabrizio Corneli μοιάζουν με ασύμμετρα αφαιρετικά στοιχεία που δεν εντυπωσιάζουν τον θεατή στο ελάχιστο, όταν όμως τα φώτα ανάψουν όλα αλλάζουν. Η σκιά τους αποκτά μορφή, επεκτείνεται τον χώρο, τον κατακλύζει και αφήνει την θεατή άναυδο με το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, μια πανδαισία χρωμάτων, φωτός και φωτοσκιάσεων που επιβάλλεται στο μάτι και μαγνητίζει το βλέμα.

Οι τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης είναι ποικίλες, τσαλακωμένο χαρτί, μεταλλικά κομμάτια, ή ξύλινα κοντάρια, οποιοδήποτε υλικό είναι κατάλληλο, αρκεί οι υπολογισμοί και οι αναλογίες να είναι σωστά.

Τα θέματα που εξερευνεί η δουλειά ου Corneli είναι ποικίλα, από μορφές ανθρώπων έως ασαφή σχήματα που ευχαριστούν το μάτι και προκαλούν συναίσθημα. Πολλές φορές ο καλλιτέχνης αφήνει τον θεατή να δώσει ο ίδιος νόημα στο έργο με την φαντασία του, καθώς είναι σύνηθες τα έργα του να μην έχουν συγκεκριμένο νόημα και μορφή, ένα είδος τέχνης που εξάπτει την φαντασία και ηλεκτρίζει την αντίληψη μας ακροβατώντας μεταξύ γνώσης και αντίληψης. Απολαύστε μερικές από τις καλύτερες δουλειές του παρακάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.