Αρχική Τέχνη Τέχνη με νήματα και χρώματα από τον Gabriel Dawe.

Τέχνη με νήματα και χρώματα από τον Gabriel Dawe.

by Andreas Rekopoulos
Τέχνη με χρώματα και νήματα από τον Gabriel Dawe

Ο Gabriel Dawe γεννήθηκε στην πόλη του Μεξικού και μεγάλωσε με τις επιρροές της Μεξικάνικης κουλτούρας, στην οποία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο η πολυχρωμία και τα έντονα χρώματα.

Αρχικά εργάστηκε κάποια χρόνια ως γραφίστας, αλλά το 2000 αποφάσισε ότι προτιμάει να ασχοληθεί με τις εικαστικές τέχνες και μετακόμισε στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου έστησε το ατελιέ του. Αναζητώντας τον δικό του προσωπικό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη, ένα γνώριμο σε αυτόν υλικό, το βαμβάκι. Αρχικά κινήθηκε σε δημιουργήματα από ύφασμα, όμως ψάχνοντας την καλλιτεχνική του ταυτότητα αποφάσισε να μεταβεί σε ένα πιο πρωτογενές και απλό υλικό, το νήμα. Έτσι δημιουργεί τέχνη με νήματα ολόκληρα εικαστικά δημιουργήματα που συναρπάζουν φιτάχντοναι από απλή κλωστή.

Η δουλειά του έχει εξελιχθεί με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και πλέον ειδικεύεται στην δημιουργία μεγάλων εικαστικών εγκαταστάσεων (installations) από χωροδικτυώματα νημάτων. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από την έντονη πολυχρωμία και το φλογερό ταμπεραμέντο της πολιτιστικής του κληρονομιάς και είναι κάτι φρέσκο, ενδιαφέρον και διαφορετικό.

Η τέχνη του Gabriel Dawe έχει σίγουρα δικό της χαρακτήρα και η πρώτη αναγνώριση του έργου του έχει ήδη έρθει, καθώς η δουλειά του έχει εκτεθεί σε πολλές γνωστές γκαλερί σε Αγγλόφωνες χώρες, όπως ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, αλλά και σε ισπανόφωνες χώρες, όπως το Μεξικό και η Ισπανία. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι ο Gabriel Dawe είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο της καριέρας του, έτσι υπάρχει έντονο το στοιχείο της αναζήτησης και ο ακροατής μπορεί να δει την εξέλιξη της τεχνοτροπίας του πολύ ξεκάθαρα. Εάν επισκεφτείτε το website του καλλιτέχνη θα παρατηρήσετε την γοργή μεταμόρφωση των μονοδιάστατων πρώιμων έργων του σε τρισδιάστατα καθηλωτικά δημιουργήματα, με τρόπο άμεσο και καθοριστικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.