Αρχική Τέχνη Ψηφιακή έκθεση με έργα του Dan Flavin.

Ψηφιακή έκθεση με έργα του Dan Flavin.

by Andreas Rekopoulos
FLAVIN CONSTRUCTED LIGHT Dan Flavin Digital Exhibition

To Pulitzer Foundation for the Arts στο St. Louis. των ΗΠΑ, εκτός από τους καταπληκτικούς του χώρους και τις απίθανες εκθέσεις που διοργανώνει κατά καιρούς, διατηρεί και πολλές από τις προηγούμενες εκθέσεις του, σε εξαιρετικά δομημένες “ψηφιακές γκαλερί”.

Ανάμεσα από το πραγματικά αξιόλογο αρχείο “ψηφιακών γκαλερί” του ιδρύματος αυτή που μου τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν η έκθεση με τα φτιαγμένα από φώτα νέον, έργα του Dan Flavin. Ομολογώ πως είμαι θαυμαστής της δουλειάς του Flavin καθώς ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τα φώτα νέον ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και ένας από του πρώτους παγκοσμίως που δημιούργησε μόνιμα στημένα έργα τέχνης από φως.

Αν σας αρέσουν τα δημιουργήματα με φώτα νέον μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την ψηφιακή έκθεση του Pulitzer Foundation εδώ: FLAVIN CONSTRUCTED LIGHT. To στήσιμο της σελίδας είναι ένας γνήσιος virtual εκθεσιακός χώρος και κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται σαν να είναι πραγματικά εκεί.

Αυτό που με τράβηξε από την πρώτη στιγμή στα έργα του Flavin είναι το γεγονός ότι δείχνουν απίστευτα εντυπωσιακά και παράλληλα τόσο εφικτά. Την πρώτη φορά που είδα την δουλειά του πραγματικά άλλαξα άποψη για τις λάμπες νέον και άρχισα να ψάχνω από που θα αγοράσω μερικές για να διακοσμήσω το σπίτι μου. Απολαύστε παρακάτω μερικά από τα πλέον αναγνωρίσιμα και χαρακτηριστικά δημιουργήματα του Dan Flavin.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.