Αρχική Σπίτι & Design Χειροποίητα συναρμολογούμενα έπιπλα της Zweed.

Χειροποίητα συναρμολογούμενα έπιπλα της Zweed.

by Andreas Rekopoulos
Zweed Modular Furniture

Η υψηλή ποιότητα, η δυνατότητα παραμετροποίησης και ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι οι αξίες βάσει των οποίων ιδρύθηκε το 2010 από τον  Håkan Johansson η Σουηδική εταιρία επίπλων Zweed.

Για τον Johansson το ζητούμενο είναι τα έπιπλα του να ταιριάζουν με το γούστο των πελατών, να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους και παράλληλα  να είναι μοναδικά και απολύτως προσωποποιημένα. Όλα τα έπιπλα της Zweed είναι αυστηρά χειροποίητα, ενώ η καλή ποιότητα, η τοπική παραγωγή που ελαχιστοποιεί τα μεταφορικά και η ξυλεία που προέρχεται από αναφυτευόμενα δέντρα προσθέτει και τον επιθυμητό σεβασμό στην φύση.

Ένα από πλέον αναγνωρίσιμα συναρμολογούμενα έπιπλα της εταιρίας είναι το εικονιζόμενο CITTI που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλοσοφίας που διέπει την Zweed. Έχει καθαρή μινιμαλιστική γραμμή, ενώ τα στοιχεία που το αποτελούν είναι αυτόνομα “κουτιά” που συντίθενται μεταξύ τους δημιουργώντας μια ποικιλία επίπλων, από βιβλιοθήκες, έως μπουφέδες. Έτσι υπάρχει πρόβλεψη για να χρησιμοποιηθούν ράφια, συρτάρια ή ντουλάπια, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, δημιουργώντας μοναδικά και καλαίσθητα έπιπλα με μοναδική ευελιξία.

Σκοπός της εταιρίας είναι να δημιουργεί ποιοτικά συναρμολογούμενα έπιπλα με έξυπνο σχεδιασμό και δυνατότητα πολλών συνδυασμών, ώστε ο πελάτης να μπορεί να συμβάλει στην δημιουργική διαδικασία. Η φιλοσοφία αυτή είναι εμφανής σε όλα τα έπιπλα της Zweed.

Ένα άλλο επιτυχημένο σχέδιο είναι το έπιπλο Moodi που έχει κλασσικό ρετρό Design και παίζει με το χρώμα και το μήκος. Ο πελάτης επιλέγει το μήκος, το βάθος, τον αριθμό των ντουλαπιών και το φινίρισμα, είτε σε φυσικό ξύλο είτε σε βαμμένο, δημιουργώντας ένα έπιπλο κατάλληλο για τον χώρο και την αισθητική του. Παράλληλα χρησιμοποιώντας ένα συγκριμένο γεωμετρικό σχήμα και ένα τυποποιημένο σύστημα στήριξης η Zweed επιτυγχάνει την προσωπική παραμετροποίηση κρατώντας ταυτόχρονα το κόστος χαμηλά.

Η Zweed διατηρεί το στούντιο της στην Στοκχόλμη, όμως κατόπιν συνεννοήσεως δέχεται παραγγελίες και από το εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.