Αρχική Αρχιτεκτονική Η Zaha Hadid σχεδιάζει ένα διαστημικό σπίτι για την Naomi Campbell.

Η Zaha Hadid σχεδιάζει ένα διαστημικό σπίτι για την Naomi Campbell.

by Andreas Rekopoulos
Zaha Hadid Capital Hill Residence for Naomi Campbell

Η διάσημη αρχιτέκτονας Zaha Hadid αναμένεται σύντομα να ολοκληρώσει την κατασκευή μιας άκρως φουτουριστικής βίλας για το γνωστό σούπερ μοντέλο Naomi Campbell.

Το μοναδικό αυτό αρχιτεκτονικό δημιούργημα χωρίζεται σε δύο διαφορετικούς όγκους. Το ένα κομμάτι του κτιρίου ακολουθεί την κλίση της πλαγιάς και είναι ισόγειο, ενώ το δεύτερο κομμάτι είναι ένας εντυπωσιακός πύργος ύψους 22 μέτρων που αποτελεί και ένα παρατηρητήριο με πανοραμική θέα της περιοχής. Παρότι το κτίριο είναι άκρως φουτουριστικό, πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το «γλυπτό» στυλ του θρυλικού Βαρκελονέζου αρχιτέκτονα Antoni Gaudi, σε μια εκμοντερνισμένη έκφανση του. Ένα στοιχείο ιδιαίτερα εμφανές στο εσωτερικό της βίλας.

Το οίκημα ονομάζεται Capital Hill Residence, είναι συνολικού εμβαδού 2650 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται στην βουνοπλαγιά Barvikha δυτικά της Μόσχας. Το διαστημικό νέο σπίτι της Naomi Campbell φυσικά διαθέτει ότι πολυτέλεια είναι διαθέσιμη στον γνωστό κόσμο. Φιλανδέζικη σάουνα, χαμάμ, Ρώσικο μπάνιο, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, ακόμη και γραμματεία υποδοχής.

Φανταζόμαστε σε αυτό το σημείο θα αναρωτιέστε πως το γνωστό μοντέλο χρηματοδότησε μια τέτοια υπερκατασκευή. Το διαστημικό σπίτι είναι δώρο του Ρώσου μεγιστάνα Vladislav Doronin και σύμφωνα με την Ρώσικη εφημερίδα Pavda θα αποτελέσει το γαμήλιο δώρο του στην Naomi. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Zaha Hadid συνήθως δεν ασχολείται με ιδιωτικές κατοικίες και αυτή είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει ένα έργο τέτοιου μεγέθους για αυτή την χρήση. Όμως δεδομένου ότι ο Vladislav Doronin είναι ο πρόεδρος της Capital Group, μιας εταιρίας που έχει δώσει και άλλα project στην Zaha Hadid στο παρελθόν, όλα εξηγούνται.

Όλες οι φωτογραφίες είναι από: Zaha Hadid Architects

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.