Αρχική Τέχνη Τρισδιάστατα έργα τέχνης από τον Yuki Matsueda.

Τρισδιάστατα έργα τέχνης από τον Yuki Matsueda.

by Andreas Rekopoulos

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Yuki Matsueda χρησιμοποιώντας  μια πρωτοποριακή τεχνική δημιουργεί πίνακες που το περιεχόμενο τους κυριολεκτικά ξεπηδά εκτός του κάδρου.

Η μοντέρνα τέχνη στις ημέρες μας είναι μια τεράστια πρόκληση. Κάθε καλλιτέχνης προσπαθεί να αποκτήσει την δική του σφραγίδα και ταυτότητα, αποφεύγοντας να επαναλάβει τα βήματα άλλων, ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς έχουν πλέον δοκιμαστεί σχεδόν τα πάντα. Ο Yuki Matsueda όμως βρήκε έναν πραγματικά πρωτότυπο τρόπο να δημιουργεί τρισδιάστατες παραστάσεις που εντυπωσιάζουν παραμένοντας όμως ταυτόχρονα ανάλαφρες και κομψές. Το τρικ είναι το διάφανο υλικό που παγιδεύει στοιχεία του πίνακα και τα προβάλει στον χώρο.

Ο καλλιτέχνης δεν αναφέρει τι υλικό χρησιμοποιεί, όμως μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για κάποιο είδος ρητίνης. Μέσα από τα σουρεαλιστικά του δημιουργήματα ο Matsueda δίνει την δική του εκδοχή της απόδρασης. Σε όλα τα έργα του καλλιτέχνη υπάρχουν στοιχεία που προσπαθούν να δραπετεύσουν από την ορισμένη δισδιάστατη πραγματικότητα στην οποία είναι παγιδευμένα και να εισέλθουν στον κόσμο των τριών διαστάσεων.

Βλέποντας κάποιος τα έργα το Matsueda είναι ευδιάκριτος ο συμβολισμός της επιθυμίας διαφυγής από τα ορισμένα και τα συνηθισμένα. Ακόμη και η θεματολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κεντρική ιδέα. Κρόκοι αυγών που διαφεύγουν μέσα από το κέλυφος τους, τραπουλόχαρτα που αποκτούν ζωή και απαγορευτικά σήματα που δραπετεύουν μέσα από την ταμπέλα. Ένα ενδιαφέρον concept υλοποιημένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.