Αρχική Σπίτι & Design Yozakura σετ σερβιρίσματος Sake της Kennedy James.

Yozakura σετ σερβιρίσματος Sake της Kennedy James.

by Andreas Rekopoulos
Yozakura Sake Set by Kennedy James

To Yozakura είναι ένα σετ σερβιρίσματος Sake από την καλλιτέχνη Kennedy James, ένα μικρό κομψοτέχνημα, με καλλιτεχνική διάσταση πολύ πέρα από την χρηστική του ιδιότητα.

Yozakura (Νυχτερινή Sakura) είναι η Ιαπωνική παράδοση του να θαυμάζουν την ομορφιά των Sakura (τα άνθη της κερασιάς) τη νύχτα. Οι Ιάπωνες μαζεύονται το βράδυ κάτω από ελαφρώς φωτισμένες ανθισμένες κερασιές και θαυμάζουν τα άνθη, γιορτάζοντας έτσι την ομορφιά της φύσης αλλά ταυτόχρονα και τον ερχομό της άνοιξης. Φυσικά η τελετουργία συνοδεύεται από κατανάλωση Sake (το παραδοσιακό τους ποτό) και εκλεκτών εδεσμάτων.

Το σετ σερβιρίσματος Sake από της Kennedy James είναι εμπνευσμένο από το σχήμα τους άνθους της κερασιάς. Τα πεντάγωνα ποτηράκια σχηματίζουν στο εσωτερικό τους ένα άνθος, ενώ το άνοιγμα της όμορφης καράφας συμβολίζει ένα φύλο κερασιάς που χορεύει με τον άνεμο όταν το παίρνει ο αέρας.

Σαν αντικείμενα τα ποτήρια του Yozakura είναι τόσο κομψά και όμορφα που κανένας δεν θα υποψιαστεί ότι πρόκειται για ποτήρια Sake. Το περίτεχνο σχήμα τους σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές χρυσές και ασημένιες εσωτερικές αποχρώσεις δημιουργούν την εικόνα ενός ιδιαίτερου διακοσμητικού στοιχείου, παρά ενός ποτηριού.

Με αυτό το ιδιαίτερο δημιούργημα η καλλιτέχνης (η οποία έχει μια μεγάλη αδυναμία στην Ιαπωνική παράδοση και κουλτούρα) παρουσιάζει ένα μοντέρνο κομμάτι το οποίο διατηρεί μα άψογο τρόπο μια σύνδεση με μια παράδοση αιώνων. Ο άψογος σχεδιασμός ολοκληρώνεται και απογειώνεται με τον «τελετουργικό» χαρακτήρα του αντικειμένου και την συναισθηματική του ταυτότητα.

Το Yozakura είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Kennedy James.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.