Αρχική Σπίτι & Design Πολυέλαιος Yakuza Lou από τον Eddy Sykes.

Πολυέλαιος Yakuza Lou από τον Eddy Sykes.

by Andreas Rekopoulos

Ο πολυέλαιος Yakuza Lou του καλλιτέχνη Eddy Sykes είναι στην ουσία ένα κινητικό γλυπτό που παράγει φως, καθώς δυναμικά αλλάζει σχήμα και μορφή.

Πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό αποτέλεσαν οι κλασσικοί πολυέλαιοι προηγούμενων αιώνων που μεταμορφώνονται σε ένα κλασσικό κομμάτι με την σφραγίδα του 21 αιώνα. Η διαδικασία κατασκευής του Yakuza Lou διαρκεί περίπου 4 μήνες καθώς κάθε κομμάτι φτιάχνεται με το χέρι και όλα μαζί συντίθενται σε έναν εξαιρετικά πολύπλοκο μηχανισμό. Όταν ο πολυέλαιος είναι σβηστός όλα τα φώτα που περιέχει παραμένουν κρυμμένα, μόλις όμως τεθεί σε λειτουργία τα πολυάριθμα φώτα “ξετυλίγονται” σιγά σιγά, ακολουθώντας την “επέκταση” του πολυελαίου στον χώρο.

Ο μηχανισμός ανοίγματος είναι ένα μοτέρ των 12-Volt το οποίο συνοδεύεται από ένα ειδικό dimmer που αυξομειώνει την ένταση του φωτός ανάλογα με το άνοιγμα του πολυελαίου. Επίσης συνοδεύεται και από ένα remote control που επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει το άνοιγμα του πολυελαίου και την ένταση του φωτός. Παράλληλα υπάρχουν προκαθορισμένα προγράμματα που ρυθμίζουν τoν πολυέλαιο να ανοίγει και να κλείνει συνεχόμενα, με κάθε κύκλο να διαρκεί από λίγα λεπτά έως μερικές ώρες. Ο Yakuza Lou αποτελεί ένα λεπτεπίλεπτο αιωρούμενο γλυπτό που παίζει με την φωτοσκίαση, τον χώρο και τον χρόνο. Η αρμονική του κίνηση θα μπορούσε να παραλληλιστεί με ένα λουλούδι που ανθίζει ή ένα φωτεινό origami που επεκτείνεται στον χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.