Αρχική Σπίτι & Design Κρεμάστρα εισόδου XY+Z της Well Groomed Fox.

Κρεμάστρα εισόδου XY+Z της Well Groomed Fox.

by Andreas Rekopoulos
XYZ Suit Rack by Well Groomed Fox

Η κρεμάστρα XY+Z είναι προϊόν της Γερμανικής Well Groomed Fox και σχεδιάστηκε αρχικά για την συμμετοχή της εταιρίας στον διαγωνισμό βιομηχανικού σχεδιασμού “Design Talents”.

Το ζητούμενο ήταν να δημιουργηθεί μια μοντέρνα λύση, η οποία χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο θα μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα ρούχα και αξεσουάρ που χρησιμοποιεί κάποιος σε μια τυπική ημέρα. Τα ρούχα στηρίζονται απευθείας επάνω στην ΧΥ+Ζ χωρίς πρόσθετες κρεμάστρες και υπάρχει πρόβλεψη για να κρεμαστεί σακάκι, πουκάμισο, παντελόνι, γραβάτα, καπέλο, τσάντα, παπούτσια και όποιο άλλο αξεσουάρ χρησιμοποιεί κάποιος στην καθημερινότητα του.

Η βασική ιδέα είναι απλή και στοχεύει στην μέγιστη χρηστικότητα. Μπαίνει κάποιος στο σπίτι του και έχει ένα σημείο όπου μπορεί να αφήσει οτιδήποτε φορούσε στην διάρκεια της ημέρας, από καπέλο έως παπούτσια, ώστε τα φορεμένα ρούχα να μην διασκορπιστούν τυχαία μέσα στο σπίτι και να παραμείνουν ατσαλάκωτα. Το Design της XY+Z είναι κομψό με μεγάλη έμφαση στην λειτουργικότητα αλλά και πρωτότυπη αισθητική. Όταν είναι κενή, η XY+Z έχει μια γραμμική, άκρως μινιμαλιστική σιλουέτα. Μόλις όμως προστεθούν επάνω ρούχα, η κρεμάστρα “ντύνεται” κυριολεκτικά στο στυλ του κατόχου και αποκτά μια τελείως διαφορετική, σχεδόν θεατρική όψη.

Η κατασκευή γίνεται από ατσάλινο σωλήνα, οποίος λυγίζεται με μηχάνημα CNC σε τρείς άξονες και βάφεται με βαφή τύπου powder coating. Παράλληλα η φιλοσοφία της χρηστικότητας επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο συσκευασίας και αποστολής, έτσι η XY+Z “σπάει” σε κομμάτια ώστε να μπορεί να συσκευαστεί ή να αποθηκευτεί εύκολα και με μικρό όγκο. Είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα, μαύρο, λευκό και μπλε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.