Αρχική Σπίτι & Design Ξύλινα φωτιστικά λουλούδια από τον Laszlo Tompa.

Ξύλινα φωτιστικά λουλούδια από τον Laszlo Tompa.

by Andreas Rekopoulos
Flower Lamps by Laszlo Tompa

Ο Laszlo Tompa είναι ένας Ούγγρος σχεδιαστής-ξυλουργός που φτιάχνει εκπληκτικά αντικείμενα από μασίφ ξύλο. Τα ξύλινα φωτιστικά λουλούδια (Flower Lamps) είναι ανάμεσα στις μοναδικές δημιουργίες του.

Είναι φτιαγμένα από μασίφ ξύλο κερασιάς και μοιάζουν να αποτελούνται από γεωμετρικά σχήματα συνενωμένα ώστε να σχηματίζουν την μορφή ενός λουλουδιού. Η βασική δομή των φωτιστικών είναι μια πεντάγωνη ή εξάγωνη πυραμίδα «ντυμένη» με γεωμετρικά στοιχεία που δημιουργούν το τελικό σχήμα τους άνθους.

Η αφετηρία για την δημιουργική αναζήτηση του Laszlo Tompa ήταν το έργο του Cube Illusion (φωτογραφίες 5 και 6), ένας αποθηκευτικός κύβος και παράλληλα μια άσκηση γλυπτικής σε ξύλο. Τα ξύλινα φωτιστικά λουλούδια αποτέλεσαν μετεξέλιξη της τεχνικής που κατασκευάστηκε ο κύβος εφαρμοσμένη με διαφορετικό τρόπο.

Τα δημιουργήματα του Laszlo Tompa είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερα, καθώς συνδυάζουν υψηλή ξυλογλυπτική, μαθηματικά και την ζεστασιά του ξύλου σε δημιουργήματα που μόνο ως έργα τέχνης θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.